U trendu

Nastup LP Dua u okviru Belefa sutra na Kalemegdanu

BEOGRAD – Elektronski sastav LP Duo nastupiće sutra kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu u okviru drugog dela Belefa – Beogradskih letnjih noći, saopštila je danas direkcija festivala.

Pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, koji nastupaju kao LP Duo, kao solisti ili članovi klavirskog dua do sada su osvojili više od 30 nagrada na internacionalnim takmičenjima.

Dodeljena im je nagrada Grada Beograda za stvaralaštvo mladih, kao i godišnja nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) za najbolje mlade umetnike i koncert godine.

Dobitnici su i nagrade Bryno Frey Stiftung Landesakademie Oćsenhausen u Nemačkoj za izuzetna dostignuća, a značaj priznanja je utoliko veći jer se uglavnom dodeljuje samo nemačkim državljanima.

Pored toga, kao jedini duo u istoriji Balkana, plasirali su se među 8 najboljih dua na celom svetu na najvećem takmičenju klavirskih dua Dranoff Miami Two Pianos u Majamiju (Florida).

Do sad su više puta nastupali i održali uspešne koncertne turneje širom Evrope, SAD i Azije, održali su i humanitarni koncert za UNICEF u Nemačkoj i sarađivali sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, BGO “Dušan Skovran“, orkestrom Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i gudačkim orkestrom Isidore Žebeljan.

Pored ovog nastupa u okviru Beogradskih letnjih noći, publiku 20. avgusta na gradskom trgu u Lazarevcu očekuju Zoran Šandorov trio i Riblja čorba Tribute band: Kost u grlu.

Po rečima njegovih članova, bend Kost u grlu „nastao je spontano, na probi na kojoj je stigla tužna vest da je preminuo Miroslav Miša Aleksić, pored Bore Đorđevića najprepoznatljiviji član njihovog omiljenog benda – Riblje čorbe“.

„Tada smo došli na ideju da sastavimo jedan repertoar u kojem bi se našli najveći hitovi Riblje čorbe, ali i neke pomalo zaboravljene pesme. Dogovorili smo se da to budu pesme iz ranijeg perioda, koje mlađa publika nije imala prilike da čuje uživo. Kao što smo i očekivali, reakcija publike je bila više nego pozitivna i odlučili smo da nastavimo dalje sa ovim projektom“, navode članovi benda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.