U trendu

„Nečista krv – greh predaka“ premijerno večeras na Paliću

PALIĆ – Film „Nečista krv – greh predaka” reditelja Milutina Petrovića biće večeras premijerno prikazan na Festivalu evropskog filma na Paliću, u okviru Glavnog takmičarskog programa.

Kako je najavljeno, nakon prikazivanja u 21 sat na Letnjoj pozornici na Paliću, publici će se pokloniti Petrović, kao i glumci Dragan Bjelogrlić, Nela Mihailović, Katarina Radivojević, Anđela Jovanović i drugi.

Šestog festivalskog dana, na Letnjoj pozornici u 23 sata biće prikazan i takmičarski film „Ja nikada ne plačem“ Pjotra Domalevskog iz Poljske.

U selekciji „Paralele i sudari”, u bioskopu Abazija na Paliću, biće prikazani filmovi „Branka” mađarskog reditelja K. Kovača Akoša (17:00), „Nun of your busineš” hrvatske rediteljke Ivane Marinić Kragić (17:20) i „Tabija” Igora Drljače u kanadsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji (19:00).

Selekciju „Slovenija u fokusu“ u bioskopu Eurocinema u Subotici, predstavlja kratki dokumentarni film „Rešetari sa Crvenog krsta: vek trajanja u Beogradu“ (17:00) Dragomira Zupanca, i dugometražni dokumentarac „Rastanak” u režiji Petre Seliškar“.

U okviru selekcije „Novi mađarski film“, u Eurocinemi je (19:00) na programu ostvarenje „Ovako si savršena“ Petera Varšiča, a u selekciji „Novi evropski dokumentarni film“, u Art bioskopu Lifka u Subotici, biće prikazan „Interegnum“ (19:00) španskih reditelja Fernanda Gomeza Lune i Sezara Souta Vilanove.

Na istoj lokaciji, u selekciji „Eko doks“ (17:00) je na repertoaru film „Algoritamsko ostrvo“ gruzijske rediteljke Tekle Aslanišvili, kao i španska „Ukradena riba“ (18:00) Gosije Jusčak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar