U trendu

Negativ, Vranjković, Leb i sol počinju koncertni april

BEOGRAD – Rok sastav Negativ odžaće večeras rasprodat anplagd koncert u klubu „Novi Bitefartkafe, a 1. aprila sviraju u Novom Sadu Nikola Vranjković u knjižari „Bulevar buks“, dok na Novosadskom sajmu nastupa Leb i sol.

Čuveni rok-etno-džez sastav Leb i sol u Halu 2 Novosadskog sajma dolaze u postavi u kojoj su basista Bogdan Arsovski, klavijaturista Koki Dimuševski, bubnjar Srđan Dunkić i gitarista Dimitar Božikov, umesto Vlatka Stefanovskog.

Negativ pevačice Ivana Peters premijerni akustik nastupe u karijeri ponoviće u istom klubu 2. aprila, a alternativni muzičar Vranjković svirke u „Bulevar buksu“ nastavlja 2. i 15. aprila.

Gitarista i pevač koji se nedavno oglasio novvim singlom „Kad tuga pobedi bes“ potom ide u niški klub „Fidbek“ 7. i 8. aprila i 24. aprila u Gornji Milanovac.

Legendarni Električni orgazam kreće na srpsku mini turneju 2. aprila u Apatinu ,a slede rasprodati koncerti 7. i 8. aprila u kruševačkom „Bejsment baru“, kao i 9. aprila “Srpski pab” u Čačku.

U novosadskoj Hali 2 nastupiće 7. aprila dvojac Kruševac geto, a 8. aprila dolazi legendarno Atomsko sklonište basiste i pevač Brune Langera.

Alternativni muzičar Damir Urban i njegov bend Četvorka sviraće 7. aprila u Domu kulture Novi Sad i 8. aprila u dvorane „Apolo“ u Pančevu.

Reper Marko Šelić Marčelo sa svojim bendom nastupiće 8. aprila u Domu kulture Novi Sad u okviru projekta „Omladinski kantautorski festival 2022“ kao deo programa Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022 i programskog luka „Budućnost Evrope“.

Hrvatski bend Klinika Denisa Kataneca nastupiće 8. aprila u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda, gde su im specijalni gosti mladi beogradski sastav Dejz.

U DOB-u 9. aprila nastupa muzičar Manjifiko poznat po opšteprihvaćenoj pesmi „Pukni zoro“, i hitovima „Samo malo“, „Hir Aj Kam Hir Aj Go“ i „Give Mi Mani“,

„Malo ćemo da pevamo, malo ćemo se ježiti, smejati i pustiti po koju suzu i međusobno deliti radost i veselje. Osećam se privilegovanim i srećnim što mogu svirati u Beogradu”, rekao je Robert Pešut poznatiji kao Manjifiko.

U klubu Bitefartkafe 8. aprila dolazi džez pop fjužn pijanista Filip Bulatović sa devetočlanim bendom Mapo Kejs koji iza sebe ima dva singla na srpskom jeziku “Ti i ja” i “Mirisi u magli”.

Pop kantautor Neno Belan koji slavi 25 godina saradnje sa pratećim bendom Fjumens dolazi 15. aprila u Novi Bitefartkafe.

Nekadašnji član bendova Vajtsnejk, Tin Lizi i Ded đezis basista Marko Mendoza svoju evropsku turneju počinje 13. aprila u klubu „Fest“ u Zemunu, dok će 16. aprila Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi svirati u „Vurst plac baru” u Beogradu.

Alternativni rok sastav KOIKOI koji iza sebe ima debi album ‘Pozivi u stranu’ (2021) održaće 16. aprila u „Amerikani“ DOB-a.

Alternaivci Bjesovi koji obeležavaju 35 godina rada sviraju 29. aprila u beogradskom “Božidarcu”, a
I plej basistkinje Maje Cvetković ide 30. aprila u Gradski kulturni centar Užice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.