U trendu

Nemanja Radulović i Beogradska filharmonija 7. i 8. aprila

Posle niza godina, čuveni violinista Nemanja Radulović imaće dvostruki nastup sa Beogradskom filharmonijom pod upravom maestra Eiđija Ouea, 7. i 8. aprila u Kolarčevoj zadužbini.

Radulović će interpretirati Bruhov violinski koncert br. 1, a repertoar za nepopravljive romantike otvara Štrausov „Don Žuan“ i kruniše „Patetična simfonija“ Čajkovskog. Autentična energija virtuoza na violini, strasnog maestra i filharmoničara, fatalna su kombinacija u izvođenju programa koji tematski pripada ciklusu „Za zaljubljene“, najavljuje Filharmonija.

Nemanja Radulović jedan je od najpoznatijih svetskih umetnika koji je u roku od samo nekoliko godina osvojio svet klasične muzike svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima.

Nekoliko puta je obišao planetu, a Beogradskoj filharmoniji se vraća posle 17 godina, povodom čega ima posebnu emociju:

„Radujem se što ću ponovo svirati u Beogradu, ovog puta u okviru koncertne sezone Beogradske filharmonije, sa sjajnim muzičarima iz tog orkestra sa kojima sam odrastao, i za mene jednim od najinspirativnijih dirigenata današnjice, maestrom Eiđijem Oueom, sa kojim sarađujem od 2003. godine“, izjavio je Radulović.

On je dodao da mu je posebno drago što će svirati Bruhov violinski koncert za koji je emotivno vezan, jer je prvi put svirao isto delo u Sali Kolarčeve zaduzbzine pre 20 godina.

Radulović je ekskluzivni umetnik diskografske kuće „Deutsće Grammophon“, sa kojom niže uspehe jedan za drugim, negujući svoj talenat u saradnji sa najprestižnijim muzičkim institucijama današnjice.

Sa Eiđijem Oueom, jednim od nauzbdljivijih dirgenata današnjice, ima jedinstvenu saradnju, koja je rezultirala zajedničkim diskom „Paganini fantasy“.

Ova svetska dirigentska zvezda bogate biografije, u kojoj svoja mesta imaju imena kao što su Seiđi Ozava i Leonard Bernštajn, počasni je dirigent Filharmonije iz Osake i sarađuje sa najprestižnijim svetskim orkestrima.

Od sezone 2014/2015 redovan je gost Beogradske filharmonije i unosi posebnu dinamiku koja rezultira nezaboravnim koncertima.

Programski svrstan u ciklus „Za zaljubljene“, repertoar koji će izvesti ove muzičke zvezde u jedinstvenoj kombinaciji sa Beogradskom filharmonijom, okuplja najromatičnije kompozicije celokupne muzičke literature.

Bruhov Koncert za violinu i orkestar br.1 jedan je od najpopularnijih, Štrausov „Don Žuan“ traga za idealnom ženom i prolazi kroz transformaciju ličnosti, a „Patetična simfonija“ Čajkovskog, najpoznatija od svih šest, i za inspiraciju ima skrivene emocije i potiskivanje osećanja kompozitora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)