U trendu

Nenad Vasilić objavio spot za pesmu “Hej salaši”

BEOGRAD – Istaknuti srpski džez kontrabasista Nenad Vasilić objavio je danas video spot za numeru „Hej, salaši“, kao uvod u novi album „Baš and Strings“ koji će izaći u drugoj polovini tekuće godine.

Vasilić je krajem 2020. godine svojim koncertom otvorio 36. Beogradski džez festival u Domu omladine, gde je predstavio novi sastav “Baš and Strings”, kako mu se zove i najnoviji album.

Na tom nastupu džez umetnik je s gudačkim kvartetom izveo nekoliko duhovnih kompozicija, kao i vojvođansku pesmu “Hej, salaši”, pored naravno aktuelnog i redovnog autorskog repertoara.

Upravo za tu pesmu je objavljen video spot, nastao na snimanju albuma “Baš and Strings”, koji će izaći krajem 2021. godine.

Nenad Vasilić je završio studije na čuvenoj Džez akademiji u Gracu, profesor je na konzervatorijumu u Nemačkoj, a više od dve decenije živi u Beču.

Svoju muziku, koji mnogi definišu kao “Balkan džez”, uspešno već godinama izvodi širom Evrope.

Poslednji u nizu koncerata održao je 1. marta u poznatom bečkom džez klubu “Porgy & Beš”.

Krajem prošle godine u Nemačkoj, Vasilić je objavio izdanje “Vol1”, što predstavlja kompilaciju numera sa svojih prethodnih 11 albuma izašlih u Evropi, koje bi uskoro trebalo da bude publikovano i u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.