U trendu

Nenadu Grujičiću „Povelja Grada Sremskih Karlovaca“

SREMSKI KARLOVCI – Za izuzetne rezultate i dugogodišnju afirmaciju Sremskih Karlovaca u zemlji, okruženju i svetu, kao prvi čovek Brankovoga kola, ugledni pesnik i pisac Nenad Grujičić ovogodišnji je dobitnik „Povelje Grada Sremskih Karlovaca“, saopštili su danas organizatori.

Nenad Grujičić je strpljivim i nadahnutim dugogišnjim radom uspeo da od Brankovog kola stvori vrhunski brend srpske kulture.

Jesenja manifestacija „Brankovo kolo“ i „Prolećni Brankovi Dani“ svake godine okupljaju najeminentnije pesnike, pisce, dramske, muzičke i likovne umetnike, te filozofe i duhovnike iz zemlje i sveta, ali i mlade autore kojima daje konkretnu podršku i snažna krila na poljima poezije, umetnosti i kulture.

U prepoznatljivom i, kroz vreme, filigranski formiranom konceptu Brankovoga kola, uvek sa svežim i mladolikim sadržajima najvišeg pesničkog i umetničkog kvaliteta, te nekolikim prestižnim nagradama i priznanjima sve do međunarodnog karaktera, koja nose imena Branka Radičevića, Stražilova i Sremskih Karlovaca, Brankovo kolo je postalo mesto prestižnog pojavljivalja i istinske afirmacije poezije, književnosti, umetnosti i kulture.

Nenad Grujičić je mnogo učinio da Brankovo kolo istinski doprinese afirmaciji i popularicaziji Sremskih Karlovaca i Stražilova, čija vekovna sionska i parnasovska simbolika predstavljaju neponovljivu boju i retkost na mapi i u dubini naše poezije, kulture, umetosti i duhovnosti.

U koncentričnim krugovima, šireći svoju jedinstvenu misiju, pesnički i kulturni uticaj na Novi Sad, Vojvodinu, Srbiju, region i šire, pod vođstvom Nenada Grujičića, Brankovo kolo je odavno nadišlo lokalnu dimenziju i dostiglo univerzalne visine.

Kao istaknuti pesnik i pisac, Nenad Grujičić je svojim književnim delima doprineo kultivisanoj promociji Sremskih Karlovaca i Novoga Sada.

Među skoro četrdeset njegovih objavljenih dela nalazi se i poznata knjiga o Radičeviću „Branko – pesnik mladosti“, koja je doživela veliki broj izdanja.

Visoko priznanje „Povelja Grada Semskih Karlovaca“ Nenadu Grujičiću svečano će biti uručena 16. septembra, na Dan Sremskih Karlovaca, u zgradi Magistrata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar