U trendu

„Neoplanta“ 11. februara ponovo u Novosadskom pozoristu

NOVI SAD – Predstava „Neoplanta“ reditelja Andraša Urbana vraća se 11. februara na scenu Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz, četiri godine nakon svog poslednjeg izvođenja, saopštili su danas predstavnici ovog teatra. Urbanova predstava vraćena je u repertoar na predlog Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

“ „Neoplanta“ je priča o gradu u kojem je ponekad moguće biti i čovek. Saga o istoriji koja nas pobeđuje i ničemu ne uči, kako naše pretke, tako ni naše potomke, ni nas same“, navode predstavnici Novosadskog pozorišta.

Predstava „Neoplanta“ dobitnica je Nagrade Sterijinog pozorja i dvostruki laureat Bitefa, i igrana je s uspehom na zagrebačkim Gavelinim večerima, ljubljanskom Festivalu nove drame, mariborskim Borštnikovim susretima, podgoričkom Bijenalu crnogorskog teatra, Ohridskom letu, skopskom MOT-u, u Budimpešti i Temišvaru, i drugim mestima.

Repriza „Neoplante“ zakazana je za 17. februar.

Osim toga, u okviru ostatka repertoara, sutra će se na Maloj sceni naći „Zero Hero“, diplomska predstava studentkinje glume Šare Hajdu, dok će 3. februara glumci Đačke scene ovog teatra izvesti predstavu „Nemir u duši“, koja se bavi problemom vršnjačkog nasilja.
Druga repriza najnovije produkcije Novosadskog pozorišta, predstave „Idiot“ reditelja Andreja Cvetanovskog, biće izvedena 4. februara, nakon čega će uslediti i „Bludni dani Kuratog Džonija“ (7. februara).

Pored toga, krajem meseca će biti izvedene i predstave „Ana Karenjina“, „Kapetan Prljavi Fred“ i „Mefisto“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar