U trendu

Nikita Mihalkov uskoro gostuje u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić dogovorila je tokom radne posete Boljšoj teatru u Moskvi gostovanje ruskog reditelja Nikite Mihalkova u Beogradu sa predstavom “12”, saopšteno je danas iz narodnog pozorišta.

Zahvaljujući pozivu velikog ruskog glumca i predsednika Međunarodnog filmskog festivala “Zlatni vitez” Nikolaja Burljajeva, Ivana Vujić je prisustvovala pozorišnoj predstavi „12“ prema istoimenom filmu Mihalkova, koji je i režirao dramu za scenu, a u njoj i glumi zajedno sa Burljajevim.

Po završetku predstave Vujić je u susretu sa Nikitom Mihalkovim dogovorila gostovanje te predstave na sceni Narodnog pozorišta.

Jedan od najznačajnijih filmskih režisera, autor filma „Varljivo sunce“ 1-2, „Urga“, „Sibirski berberin“, Mihalkov je izrazio veliku radost da ponovo dođe u Beograd u Narodno pozorište kao glumac i kao reditelj.

Ruski režiser i scenarista je poslednji put bio u Srbiji kao gost Emira Kusturice na njegovom filmskom festivalu „Kustendorf“ na Mećavniku u januaru 2015. godine.

Predstava „12“, kao i njegov film iz 2007. godine zasnovan je na čuvenom američkom ostvarenju „12 gnevnih ljudi“ (1957) Sidnija Lameta.

Upravnica NP Vujić je u poseti Boljšoj teatra izvorno bila povodom sastanka sa direktorom tog pozorišta Vladimirom Urinom, baletskim pedagogom, sa kim je nastavila započete pregovore, još pre pandemije, o njegovom dolasku u Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.