U trendu

Nikola Vranjković održao koncert od skoro četiri sata

BEOGRAD – Poznati rok muzičar Nikola Vranjković sinoć je nakon dve godine pauze održao samostalni koncert, koji je trajao skoro četiri sata u rasprodatoj Kombank Dvorani.

Istaknuti rok pesnik, pevač, kompozitor, gitarista Vranjković je pružio, kao i uvek, pravu magiju muziciranja bez kraja, kao poseban fenomen izdržljivosti i neprestanog kvaliteta cele ekipe na pozornici.

Epski događaj je u više od tri i po sata muzike predstavio presek kompletnog opusa svestranog muzičara, gde spadaju i četiri studijska albuma simboličnih i poetskih naziva njegove bivše alternativne grupe “Block Out” (“Crno, belo i srebrno” (1994), “Godina sirotinjske zabave” (1996), “San koji srećan sanjaš sam” (1998), “Ako imaš s kim i gde” (2004).

Donekle je težište svih njegovih maratonskih koncerata na solo karijeri, gde je iznedrio standardni album u vreme boravka u toj grupi – “Za ovde ili za poneti” (2001), onda i mini album – EP “Bremeplov” (2014), kao i dvostruki materijal “Veronautika” (2017).

Postava prateće grupe je doživela jednu promenu – bas gitaru sada svira Miroslav Užarević Uža, nekadašnji član alternativnog benda „Goribor“.

Ostatak grupe je isti: osim Nikole, na sceni Kombank Dvorane sinoć su vladali – bubnjar Vladan Božilović, Andrej Mladenović na perkusijama, kao i gitaristi Danilo Nikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović Kiza, koji svira i klavijature.

“Dobro veče, hvala vam što ste došli. I hvala vam što ste ušli”, pozdravio je Vranjković svoje ljubitelje, aludirajući na obavezan zeleni sertifikat koji je morao biti pokazivan na ulazu u salu.

Vranjković je nakon maratonskog koncerta onim najupornijima ostao da potpisuje albume na diskovima, kao i njegove knjige poezije, za koje je dobio prestižnu nagradu “Strune od svetla”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar