U trendu

Nova knjiga Jelene Lengold

Jelena Lengold, naša čuvena pesnikinja i spisateljica, nedavno je objavila još jednu knjigu priča pod zanimljivim naslovom "Pretesteriši me". U pitanju je skupina zanimljivog literarnog štiva koje se može podeliti u tri tematske celine: u jednoj dominiraju i prepliću se uzajamno ljubav i erotika, u drugoj mala i velika iskušenja sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, a treća celina malih i velikih priča posvećena je temi odrastanja.
Način pripovedanja karakterističan za Jelenu Lengold, osoben je i jedinstven i već neko vreme spisateljica uspešno pronalazi svoj put do domaće čitalačke publike različite dobi. Za knjigu priča "Vašarski mađioničar" (koja je momentalno rasprodata i koja očekuje svoje drugo izdanje) Lengoldova je nedavno dobila i dve ugledne spisateljske nagrade: "Žensko pero" i nagradu "Biljana Jovanović", a knjiga "Pretesteriši me" zapravo je izbor priča iz prethodne dve zbirke, "Pokisli lavovi" (1994) i "Lift" (1999).
Za razliku od svojih kolega koje se u svojim romanima često bave istorijom ili tradicijom, društvenim problemima ili politikom, Jelena Lengold svoje knjige piše intimistički, okrenuta sebi. Njeno štivo je posvećeno privatnosti, bogatom unutrašnjem svetu pojedinca. Svojim pisanjem ova spisateljica neretko ruši i tabue, pišući o onim stvarima koje se i u književnosti i u životu najčešće guraju pod tepih, jer je o njima neprijatno govoriti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar