U trendu

Nova zvučna imena za EXIT 2021 objavljena danas

NOVI SAD – Proslava 20. godišnjice EXIT festivala u dvostrukom izdanju održaće se od 8. do 11. jula 2021. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a svoje nastupe na velikoj proslavi upravo su potvrdili neki od ključnih aktera svetske elektronske scene, od kojih premijerno dolaze – Sheck Wes, Honey Dijon i Paul van Dyk, saaopšteno je iz uprave tog muzičkog festivala.

Uz pomenute muzičare, stižu i Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, kao i Solomun, koji ekskluzivno za Exitov jubilej prvi put nastupa u specijalnom setu od puna četiri sata.

Već su ranije potvrđena svetska imena elektronske i alternativne scene – Tyga, David Guetta, Đ Snake, Eric Prydz b2b Four Tet, Boris Brejća, Sepultura, Metronomy, Marky Ramone, Laibać i mnogi drugi.

Centralni događaj obeležavanja dve decenije festivala dogodiće se u poznatom punom formatu, uz sadržajan program na tri velike bine Exita – Main stage, mts Dance Arena i No Sleep Novi Sad, ali i svim ostalim pozornicama.

Premijerno će u Srbiji nastupiti mladi reper iz Njujorka Sheck Wes, čija numera “Mo Bamba” spada u jedan od najvećih hip hop hitova u poslednjih nekoliko godina.

Prvi put će na proslavi 20 godina EXIT-a nastupiti i Honey Dijon, rođena i odrasla u Čikagu, domu haus muzike, a i Paul Van Dyk stiže na jubilej.

Ovaj višestruki dobitnik nagrade za najboljeg di-džeja na svetu i osvajač Gremi nagrade, nastupiće narednog jula uživo na Tvrđavi i tom prilikom predstaviti najnoviji album “Guiding Light”.

Uz njih u Novi Sad stiže i miljenica srpske publike, tehno kraljica Nina Kraviz. prva elektronska umetnica koja je doživela da joj publika Dance Arene skandira ime pozivajući je na bis, a nedavno je imala i jedinstvenu priliku da snimi lajv set na vrhu planine Olimp u Grčkoj.

Nastup je potvrdio i jedan od najtraženijih svetskih producenata, Paul Kalkbrenner, poznat po svojim nastupima u najvećim arenama, rezervisanim samo za rok zvezde.

Njegov nastup povodom godišnjice pada Berlinskog zida pred 500.000 ljudi ušao je u legendu, dok je njegov EXIT set iz 2019. godine od strane publike proglašen kao najbolji te sezone.

Još jedan miljenik EXIT fanova, Solomun, donosi narednog leta set posebno skrojen za jubilej, u trajanju od čak četiri sata, gde će promovisati i novi CD u nastajanju, gde se za sada izdvojio dobro prihvaćen singl “Home”.

Nastupe su potvrdili još i pop pevač Mašimo Savić, pankeri Goblini, i di-džej scena: Onyvaa, Monosačharide, Bokee, VTŠ, SPFĐ, Marko Nastić, After Affair, Kristijan Molnar, Bokee, Ilija Đoković, Lag, Insolate, Layzie, Reblok, Runy, Space Motion i Thundermother.

Sve ulaznice kupljene za EXIT 2.0 vrede i za festivalsko izdanje 2021. i pored činjenice da su nabavljene po najpovoljnijoj ceni od čak 50 posto popusta u odnosu na poslednju cenu.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo ceni od 6.990 dinara i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu.

Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala www.exitfest.org, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix www.gigstix.com.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.