U trendu

Nove tvrdnje da Kurt Kobejn nije izvršio samoubistvo, već da je ubijen

SIJETL – Muzičar i frontmen grandž benda „Nirvana“ Kurt Kobejn nije izvršio samoubistvo, već je ubijen, izjavio je danas filmski reditelj i pisac Ijan Halperin, koji je takođe pozvao Kobejnovu udovicu Kortni Lav da ode na poligrafsko ispitivanje i otkloni sumnje da ga je ona ubila.

Kako prenosi britanski tabloid San, Halperin je u intervjuu u kojem je promovisao svoju novu knjigu „Slučaj zatvoren: Ubistvo Kobejna“, naveo da će test pomoću detektora laži pomoći Kortni Lav da „očisti ime“, nakon skoro tri decenije sumnji pojedinih fanova Nirvane i pitanja šta se zaista dogodilo.

„Presuda bi trebalo da se promeni sa samoubistva na ubistvo. Sve se ovo oslanja na forenzičke patološke dokaze, nove dokaze koje sam iskopao. Ne optužujem nikoga za ubistvo, ali izazivam Kortni da konačno ode na poligraf. Platiću za to da očistim njeno ime. Ako prođe poligrafsko ispitivanje, zakupiću bilbord na Tajms skveru i na njemu napisati – Kortni Lav je nevina“, rekao je on.

San podseća da je Kobejn, koji je inače koristio heroin, pronađen mrtav u stakleniku iznad garaže u svojoj kući u Sijetlu 8. aprila 1994. godine.

U rukama mu je bila puška sačmara, a uprkos tome što je policijska uprava Sijetla smrt proglasila slučajem samoubistva, teorije da je Lav možda igrala ulogu u Kobejnovoj smrti opstale su u svetlu očiglednih neslaganja u dokazima, navodi tabloid.

„U ovoj knjizi zaključujem, policija je hiljadu posto pogrešila i to je bilo ubistvo“, rekao je Halperin.

Ukazao je i na to da je Kobejn razgovarao sa advokatom za razvode.

„Da su se razveli, Lav ne bi dobila ni peni. A on je za Kortni Lav vredeo mnogo više mrtav nego živ. Tu je postojao motiv“, rekao je Haleprin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar