U trendu

Nove zvučne knjige za najmlađe

BEOGRAD – Tri nove zvučne knjige za decu objavljene su u izdanju Kreativnog centra, navodi se u saopštenju ove izdavačke kuće.

Nova izdanja Kreativnog centra „Moji ljubimci“ i „Na selu“ namenjena su najmlađima , dok je knjiga „Peca sluša afričku muziku“ namenja za nešto starije mališane, od tri do pet godina.

U knjigama za najmlađe pritiskom prsta na označene kružice deca će čuti kako se oglašavaju različite životinje – kucni ljubimci poput psa, mačke, kanarinca, kao i zivotinje iz seoskog dvorišta među kojima su krava, patka, prase i drugi.

Uz tople i jednostavne ilustracije mali čitaoci moći će da savladaju imenovanje životinja, dok se na kraju knjige nalazi kutak za zabavu, zanimljiva igra „Potraži, pronađi“, gde će pritiskom na kružić čuti različiti zvukovi, a zadatak je dece da pokažu koja životnja je u pitanju.

Knjige su idealne za uzrast od godinu dana do tri godine jer su štampane na tvrdom kartonu sa zaobljenim ivicama.

Nova zvučna knjiga „Peca sluša africku muziku“ deseta je u serijalu o simpatičnom malom psu Peci i njegovim drugarima.

Pritiskajući prstom označene kružice u knjigama, mali čitaoci se, uz zanimljivu priču i vesele ilustracije, upoznaju s bogatstvom zvukova različitih instrumenata.

U dosadašnjim izdanjima mališani su saznali kako zvuče klavir, violina, flauta, ali i
truba, saksofon, bubanj i brojni drugi instrumenti.

Dok će najnovija knjiga „Peca sluša africku muziku“ doneti avanture glavnog junaka koji sa svojim drugom Bakarijem odlazi u Afriku, gde će imati priliku da cuje mnoge nove instrumente.

Ilustracije su odradile Marion Bije i Magali le iš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar