U trendu

Novi domaći filmovi

Domaća filmska produkcija, verovali ili ne, uskoro će biti obogaćena novim filmskim ostvarenjima koja se već uveliko snimaju na različitim lokacijama po zemlji.

Prva klapa filma „Civilni život“ reditelja Miloša Radovića „pala“ je nedavno u jednom zelenom dvorištu na obronku Kosančićevog venca u Beogradu. Reč je o komediji iz vremena bombardovanja (opet to bombardovanje, neko bi mogao reći!) u kojoj će se pojaviti Lazar Ristovski, Branka Katić, Olivera Marković i Nikola Pejaković.

Pored ove domaće ekipe, interesantno je i pojavljivanje jednog stranog gosta u ulozi američkog pilota koji će se zaljubiti u našu devojku tokom trajanja ratnih okolnosti. Reč je australijskom glumcu Sajmonu Lindonu, koga se publika eventualno seća iz filma „Tanka crvena linija“. Ovo, međutim, nije jedini film koji najavljuje reditelj Radović: uskoro se očekuje i njegov nedavno završen film „Pravda, smrt i nada“, u kojem glavnu ulogu tumači Miki Manojlović.

Svoj novi film najavio je i reditelj Zdravko Šotra. Posle „Zone Zamfirove“, koja je probila sve granice gledanosti, on započinje snimanje filma pod naslovom „Pljačka Trećeg rajha.“ Ponovo je reč o komediji, a glavne uloge tumačiće Dragan Nikolić i Nikola Đuričko. Premijera bi mogla da se očekuje tokom januara a, kako je najavljeno, pored domaćih glumaca, biće tu i nekih stranih gostiju.

O tome da je ovo leto bez sumnje radno – svedoči i podatak da već uveliko traje uporedno snimanje četiri različita filma: „Sivi kamion crvene boje“ Srđana Koljevića, „Diši duboko“ Dragana Marinkovića, „Beli vuk“ Dragana Elčića i, verovatno najkontroverzniji od svih, onaj koji priprema bračni par Bjelica-Pajkić, film koji će se baviti Majskim prevratom i srpskom kraljicom Dragom Mašin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.