U trendu

Novi koncerti tokom maja u Kulturnom centru Beograda

BEOGRAD – Muzički program Kulturnog centra Beograda (KCB) u maju čine koncerti značajnih domaćih muzičara koji se održavaju svakog ponedeljka u Galeriji Artget ove ustanove, javili su organizatori.
Odmah nakon praznika, ovog puta u utorak 4. maja sopran Nataša Tasić Knežević, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i pijanista Saša Knežević prirediće praznični koncert za beogradsku publiku, sa programom koji čine solo pesme i arije španskih kompozitora.
Narednog ponedeljka 10. maja će se predstaviti mladi pijanisti Andrijana Božić i Andrej Cincarević koji su kao klavirski duo održali zapažene koncerte u Galeriji SANU i Kripti Crkve Sv. Marka tokom pandemije, 2020. godine.
Između ostalog, tandem klavirskih umetnika u Galeriji Artget će izvesti “Dance macabre” Kamija Sen-Sansa i na taj način istaći 100. godišnjicu od smrti tog francuskog kompozitora.
Festival “Žene u muzici”, posvećen promociji stvaralaštva žena kompozitora održaće se ove godine 18. put.
Jedan od koncerata festivala biće održan 17. maja, čime će biti nastavljena saradnja KCB-a i udruženja “Žene u muzici” iz Kragujevca.
Tradicionalni nastup pijaniste Nebojše Maksimovića u KCB-u ove godine će se realizovati 24. maja, a program čine čuvena svita Modesta Musorgskog “Slike sa izložbe” u aranžmanu Vladimira Horovica, kao i dela Franca Lista – “Mefisto valcer”, “Balada” i “Skerco i mar”.
Poslednjeg dana maja nastupiće Katarina Tešenji Kovačevski, zamenica koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS-a i Dragana Raić, klavirska saradnica na FMU u Beogradu.
Na programu njihovog koncerta nalaze se dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, kao i “Violinska sonata” Sezara Franka, a to muzičko veče se realizuje u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.
Svi koncerti počinju u 20 sati, ulaz je slobodan, a broj mesta za publiku je ograničen prema propisanim merama protiv pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.