Novi koncerti u novembru Galerije Artget u KCB

BEOGRAD – MuziÄŤki program za novembar u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograd (KCB) danas otvara pijanistkinja Neda Hofman Sretenović u vidu koncertne promocije njenog albuma „Aritmija“, objavili su iz te umetniÄŤke ustanove.
Novi album umetnice na klaviru je savremena srpska muzika za klavir solo, i na promociji će učestvovati muzikološkinje Ivana Miladinović Prica i Ivana Petković Lozo, kao i kompozitor Ivan Brkljačić.

Ovom prilikom Hofman Sretenovićeva premijerno će izvesti dela Milane Stojadinović-Milić, Svetlane Maksimović, Branke Popović i spomenutog Brkljačića.
Direkcija KCB-a u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije organizuje tokom novembra još tri koncerta.

Violistkinja Nataša Petrović i pijanistkinja Bojana Dimković 8. novembra će izvesti dela Aleksandra Simića, Dejana Despića i Artura Blisa.

Obe muzičarke su se usavršavale na Visokoj školi za muziku i dramu u Londonu, i završile su doktorske studije na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu.

Sledeći koncert, 23. novembra, rezervisan je za violinistkinju Katarinu Tešenji KovaÄŤevski i pijanistkinju Draganu Raić, saradnice na FMU u Beogradu, koje će izvesti dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, ali i repertoar gde je teĹľište na delu „Sonata za violinu i klavir“ kompozitora Sezara Franka.

Koncert 30. novembra za ljubitelje klavirske muzike biće poslednji za novembar – pijanistkinja Jovana Nikolić izvešće dela Betovena, Ĺ uberta, Ĺ opena i Skrjabina.

Diplomac sa FMU, završila je redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u Karlsrueu, Nemačka, a osvajala je nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Za one koji ne mogu prisustvovati uživo ovim koncertima, jer je broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen na 25, već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Youtube kanalu KCB i biti dostupan nedelju dana svima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.