U trendu

Objavljena pesma „Ponoć“ Željka Joksimovića iz filma Toma

BEOGRAD – „Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit“, ovim rečima kompozitor i producent filma „Toma“ Željko Joksimović objašnjava kako je nastala magična pesma „Ponoć“, koja je simbolično objavljena sinoć tačno u ponoć na Youtube kanalu Minakord produkcije.

Iako je publika mogla da čuje samo delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma „Toma“ na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja „svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu“.
„Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujuć i Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku“, zaključio je Joksimović.

Pesmu „Ponoć“ komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst za numeru dok je aranžman uradio Željko Joksimović a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

Premijera filma Toma očekuje nas u Beogradu 15. septembra, a već od sutradan kreće bioskopska distribucija širom zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.