U trendu

Obrenović: Premijera „Zelene čoje Montenegra“ BDP-a u Budvi

BEOGRAD – Otvaranje letnje scene, brojna gostovanja u regionu kao i otvarnje Bitef festivala obeležiće neuobičajno radno leto u Beogradskom dramskom pozorištu, kaže za Tanjug Srđan Obrenović izvršni producent Beogradskog dramskog pozorišta i najavljuje premijeru predstave „Zelena čoja Montenegra“ za 10. avgust u Budvi.

Obrenović je najavio da će već od 5. avgusta, BDP otvoriti letnju scenu u dvorištu zgrade teatra izvođenjem predstave „Demokratija“ u režiji Veljko Mićunović.

„Ovog leta naša letnja scena ima naziv „BDP Globus osiguranje arena“. Tokom avgusta i septembra u produženim vikendima od četvrtka do nedelje od 20 sati glumci BDP igraće predstave na letnjoj sceni. Dakle, poštovaoci pozorišta mogu da nadoknade propušteno zbog situacije sa virusom covid 19. Na raspolaganju je 180 mesta u gotovo mediteranskom ambijentu“ kazao je Obrenović i dodao da će letnja scena „raditi“ sve do 3. oktobra kada će predstava „Baal“ u režiji Diega Debree završiti letnji repertoar BDP.

Prema Obrenovićevim rečima ansabl BDP-a tokom leta očekuju brojna gostovanja u regionu.

„Sa velikim nestrpljenjem očekujemo premijeru predstave „Zelena čoja Montenegra“ nastalu po delu Zuke Džumhura i Mome Kapora u režiji Nikite Milivojevića koja je zakazana za 10. avgust u okviru programa festivala „Grad tetatar“ u Budvi. Koproducent predstave je Gradsko pozorište iz Podgorice“ kaže Obrenović.

Kako kaže pre te premijere u BDP će biti aktivno u Crnoj Gori.

„Predstavu „Čitač“ igraće glumci BDP-a 2. avgusta u Tivtu. Već 4. i 5. avgusta igramo „Sumrak bogova“ u Budvi u okviru festivala „Grad teatar“ gde će biti izvedena i predstava „Čitač“ 7. i 8. avgusta“ kazao je Obrenović.

Za njega je veliki podvig očuvanje Ruta festivala u kojem Beogradsko dramsko pozorište takođe ima značajnu ulogu.

„Ruta festival je pokrenut 2019. godine sa idejom povezivanja važnih teatara iz regiona, ali je pandemija sprečila njegovu značajniju realizačiju. Festival se na serću nastavlja 23. avhusta na Brionima gde je domaćim Kazalište Ulyšes gde će BDP igrati predstavu „Ružni, prljavi, zli“ u režiji Lenke Udovički“ kazao je Obrenović i dodao kako se svi entuzijasti oko organizacije Ruta festivala nadaju da u buduće pandemije neće prekidati održavanje te manifestacije.

Posebnu čat za BDP je po rečima Obrenovića, prilika da se izvođenjem predstave „Living room“ u režiji Ersana Mondtaga 13. septembra u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.