Od slave do zatvora: Premijera filma o Borisu Bekeru na Berlinalu

BERLIN – Na Berlinskom filmskom danas će premijerno biti prikazan dokumentarni film „Bum! Bum! Svet protiv Borisa Bekera“ koji prati život slavnog nemačkog tenisera od trenutka kada je kao najmlađi igrač u istoriji tenisa sa 17 godina osvojio Vimbldon do momenta kada je sa 54 godine osuđen na dve i po godine robije, od čega je odslužio osam meseci.

„Veoma je teško osvojiti Vimbldon sa 17 godina. Morate da bude malo ludi da biste prešli granice i postigli nešto što niko nikada nije uspeo,“ izjavio je Beker pred današnju premijeru filma o njegovom životu, prenosi Rojters.

Boris Beker, nekada najbolji teniser sveta i osvajač šest Gren slem titula, koji je zbog razornog i preciznog servisa stekao nadimak „Bum bum“, smatra da svetski šampioni u sportu nisu kao drugi ljudi.

„Očekujete da će svetski sportski šampioni biti isti kao ostali ljudi…ali mi nismo takvi. Imati taj način razmišljanja je problem u stvarnom životu,“ rekao je Beker na konferenciji za medije.

Režiser Aleks Gibni, neskriveni fan Bekera, u filmu je prikazao najvažnije trenutke u njegovoj teniskoj karijeri i kombinovao ih sa intervjuima sa teniskim velikanima kao što su Novak Đoković, Džon Mekinro i Bjorn Borg.

Gibni je svoj film predstavio kao „dokumentarni vestern,“ a meč lopte su u filmu propraćene muzikom slavnog kompozitora Enia Morikonea, čuvenog, između ostalog, po komponovanju muzike za vesterne.

Beker je pored briljantnih uspeha na teniskom terenu beležio i brodolome u ličnom životu, počev od zavisnosti od pilula za spavanje do zatvorske kazne.

Nemački teniser je zbog prikrivanja imovine i pozajmica vrednih skoro 3 miliona evra u nameri da izbegne otplatu dugova u aprilu 2022. godine u Velikoj Britaniji osuđen na dve i po godine zatvora.

Pušten je posle osam meseci iza rešetaka, a Velika Britanija ga je deportovala u rodnu Nemačku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.