U trendu

Održan 6. Srpski filmski festival u Čikagu

ČIKAGO – U Čikagu je održan 6. Srpski filmski festival koji je bio posvećen stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata i srpsko-američkom prijateljstvu.

Festival je počeo projekcijom dokumentarnog filma „Dragutin Matić – oko sokolovo“ Miodraga Miljkovića i otvaranjem izložbe „Tamo daleko 1918-2018“.

Na otvaranju publiku su pozdravili osnivač i direktor festivala Slavica Petrović, reditelj Slobodan Šijan, glumac i posebni savetnik ministra kulture Srbije Tihomir Arsić, konzul Dejan Radulović, producenti Miodrag Miljković i Dušan Miljković i protođakon Jovan Aničić.

Prve večeri prikazan je i film „Južni vetar“ Miloša Avramovića, a zbog velikog interesovanja, organizovane su još dve projekcije.

Interesovanje je bilo veliko i za filmove „Ko to tamo peva“ Slobodana Šijana, koji je prikazan u novom digitalizovanom formatu, „Patuljci sa naslovnih strana“ Milorada Milinkovića, „Meso“ u režiji Saše Hajduković, dokumentarni film „Otvorenih očiju“ Marka Novakovića i „Mali film o veliko Mileni“ Miloša Radovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.