U trendu

Održan koncert Čelo Festa u Kolarčevoj zadužbini

BEOGRAD – Veliki Gala koncert manifestacije Čelo Fest 2021 održan je sinoć u Kolarčevoj zadužbini u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Koncert je otvoren premijernim izvođenjem solističke kompozicije za violončelo Srđana Sretenovića „Gospodar lutaka“, kojeg je publika smesta pozdravila gromkim aplauzom.

Sa istim oduševljenjem dočekani su i strani gosti – Atanas Krastev iz Bugarske i Razvan Suma iz Rumunije, koji su zajedno izveli „Svitu za dva violončela, op.16“ Davida Popera i potom bili ovenčani burnim ovacijama i usklicima afirmacije publike.

Ostatak repertoara su činila dela Petra Iljiča Čajkovskog, Đoakina Rosinija, Nikola Paganinija, Frederika Šopena, Žorža Bizea i drugih, ali i adaptacija popularne numere Metalike „Nothing Else Matters“ i muzike iz filma „Pirati sa Kariba“ („Barbarosa je gladan“).

Od renomiranih gostiju iz inostranstva nastupio je još i Denis Severin iz Švajcarske, a zajedno sa njim i ugledni srpski violončelisti svih generacija poput Danijele Milutinović Nenić, Sandre Belić, Dragana Đorđevića, Ivana Jarića, Aleksandra Latkovića, Vuka Ovaskainena, i mnogih drugih.

Koncert je ispraćen sa velikim interesovanjem publike, koja je s oduševljenjem pratila svaku notu i burnim ovacijama bodrila ove muzičke umetnike.

Ovogodišnji Čelo Fest „Buđenje“ posvećen je uspomeni na muzikologa Vesnu Kabiljo, čijom je zaslugom ova manifestacija postala jedna od vodećih u ovom delu Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar