U trendu

Održana komemoracija povodom smrti muzičkog umetnika Mašima Savića

ZAGREB, 30. decembra 2022. (Hina) – Od Mašima Savića, nedavno preminulog muzičkog umetnika kojega će se pamtiti po pesmama, jedinstvenom vokalu, uglađenom stilu i simpatičnosti, danas su se na komemoraciji u zagrebačkom Hrvatskog narodnog kazališta uz suze i aplauz oprostili njegovi prijatelji, kolege i porodica, prenosi Hina

Mašimov prateći bend i prijatelji glazbenici oprostili su se od svog pevača simbolično, uz instrumentalna izvođenja njegovih pesama, projekcije stihova i fotografija s koncerata i iz privatnog života.

U ime benda violinista Bruno Urlić rekao je kako je Mašimo iz njih izvlačio najbolje, nije se zadovoljavao prosekom nego pomerao granice, ali je bio strog i prema sebi i time davao primer kako se treba odnositi prema poslu.

„Nikada se nije ustručavao da nas pohvali, a kad bi mu nešto smetalo napravio bi to gospodski, u četiri oka“, napomenuo je, dodavši da će im nedostajati jer znaju koliko je još imao sjajnih ideja.

„Mašimo je bio čovek koji je još 1983. snimio verojatno najbolji art rock album na ovim prostorima, pa kroz saradnju sa Zrinkom otpjevao neke od besmrtnih pop pjesama“, rekao je pevač grupe Pavel Aljoša Šerić.

„Mnogo će man nedostajati njegovi famozni telefonski pozivi u sitne sate kad bi dugo razglabali o muzici, stihovima, smislu besmisla, izvođačima koje je voleo i o onima koje nije, iako o tome nikada ne bi govorio u javnosti“, dodao je.

Ivan Dečak, pevač grupe „Vatra“, prisetio se svog susreta s Mašimom, kada ga je, dok je još bio mladi muzičar, a on već regionalna zvezda, primio u svoj automobil da ne kisne.

S vremenom mu je Mašimo, napomenuo je, postao Max, frend i muzički suputnik, dopustio mu da mu se približi, upozna s obitelji i s istinskom pažnjom preslušavao njegove nove pjesme. „Otišao si u treptaju oka, a još smo si toliko toga trebali reći“, rekao je Dečak,

Biranim rečima od Mašima se oprostio i njegov dugogodišnji prijatelj i suradnik, direktor Aquarius Recordsa, Boris Horvat, podsetivši na poslednji, nedavno održani veliki koncert u zagrebačkoj Areni koji će se dugo pamtiti. 

„Ostavio si nas beskrajno tužne, ali i ponosne što si delio s nama svoje reči samo onako kao si ti to znao“, poručio je.

U predvorju HNK postavljena je Knjiga sećanja u koju su mnogi, među kojima je bilo i niz osoba iz javnog života, upisali svoje posljednje pozdrave.

Ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gđe je Mašimo imao neke od svojih najboljih koncerata, do 31. decembra se i dalje mogu paliti sveće i polagati venci u spomen na njega.

Mašimo Savić preminuo je prošle nedelje u 61. godini nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu.

Sahrana je zakazana za 3. januar u Gradskom groblju Zadar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.