U trendu

Održana komemoracija povodom smrti Sanje Ilića

BEOGRAD – Komemoracija povodom smrti Aleksandra Sanje Ilića održana je danas u Radio-televiziji Srbiji, a čuveni kompozitor biće sahranjen sutra u krugu porodice na Novom groblju u Beogradu.

U kući u kojoj je proveo više od tri decenije, od njega su se oprostili muzički urednik na RTS Silvana Grujić, kum Irfan Mensur, Sloba Marković, Radoš Bajić i Mladen Lukić.

Nakon minuta ćutanja, o Sanji je prvo govorila Silvana Grujić.

„Napuštaju nas veliki. Sanja je otišao prerano i iznenada. Stvorio je evrovizijske hitove, pisao za serije, a s Balkanikom je obišao svet.Vrhunac njegovog stvaralaštva je delo ‘Konstantinus Magnus’. Iza njegaostaje sjajna muzika. Daje mi utehu pomisao da je sa svojom Zlatom Petković“, rekla je Grujić.

Potresnim govorom sve je rasplakao njegov kum Irfan Mensur, koji nije mogao da sakrije suze.

Samo pre mesec dana u Nišu slavili su glumčev rođendan ne slutivši tada da će to biti njihov poslednji susret.

Radoš Bajić kaže da je nepravda što je njegov Sanja otišao.

„Dragi prijatelji, kad vas gledam s ‘brnjicama’, pitam se da li smo na gubilištu i ko će da pretekne. Irfan i ja smo pretekli i pobedili koronu, a on nije. Sanji nije bilo vreme za umiranje. Otišao si nam iz života, ali nećeš iz sećanja“, poručio je Bajić.

Mladen Lukić iz grupe Balkanika obratio se prisutnima na kraju.

Sanja Ilić je iznenada preminuo u nedelju, u 70. godini. Komemoraciji su prisustvovali njegov sin Andrej, rođeni brat Dragan Ilić Ilke, Neda Ukraden, Olivera Kovačević, ali i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.