U trendu

Održana premijera filma „Čudotvorac tumanski“

BEOGRAD – Kratkometražni igrani film „Čudotvorac tumanski“ večeras je na premijeri u ispunjenoj sali MTS dvorane u Beogradu ispraćen dugotrajnim aplauzima.

Posle prikazivanja filma sa tri priče o Svetom Zosimu Tumanskom, posetiocima, među kojima je bilo i dosta sveštenih lica, poklonila se mnogobrojna ekipa predvođena rediteljkom Hadži Bojanom Krstić.

Dugotrajnim aplauzima nagrađeni su na poklonu glumci Anđelika Simić, Nebojša Milovanović, Sloboda Mićalović, Petar Božović, Paulina Manov, Ivan Vučković i drugi, kao i odsutni Nebojša Dugalić.

Film “Čudotvorac tumanski”, rađen po scenariju Sanje Savić Milosavljević i Mladena Milosavljevića, sadrži priče o čudima Svetog Zosima, koje je iguman manastira Tumane otac Dimitrije Plećević sakupio i objavio u knjizi „Manastir Tumane čudo ljubavi Božije“.

U obraćanju publici pred početak prikazivanja, Krstić je zahvalila svima na podršci, interesovanju i ljubavi u stvaranju filma, za koji se nada da će biti „inicijalna kapisla za budućnost pravoslavnog filma“.

Božović je rekao novinarima da treba da „poverujemo zajedno u nešto i to će se desiti“, dok je Simić istakla kao posebno iskustvo što je filmska ekipa bila smeštena u konacima manastira Tumane, što je, kako je navela, bila „dodatna blagodet za snimanje“.

Simić je navela kao svoju najznačajniju scenu onu snimljenu prvog dana rada na filmu, kada kao majka dolazi da se moli za ozdravljenje svog sina, koja je snimana pred pravim moštima Svetog Zosima.

Mićalović je novinarima otkrila da je pre snimanja filma otišla sa porodicom da obiđe Tumane, gde su ih dočekali „fantastični i predivni domaćini, iguman Dimitrije i bratija“.

„Verujem u Boga, u ljubav, u Isusa. Samim time mormao da verujemo u čuda. Ako nemamo veru nemamo ništa“, istakla je Mićalović.

Film je rađen u produkciji kuća Blajt i Delius film, uz blagoslov episkopa požarevačko-braničevskog Ignatija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar