U trendu

Održana premijera filma „Elvis“ sinoć u MTS Dvorani

BEOGRAD – Muzičko filmsko veče posvećeno kralju rokenrola Elvisu Prisliju održano je sinoć u Mts Dvorani u vidu mini koncerta pevača Filipa Žmahera i premijere najnovijeg američkog ostvarenja “Elvis” reditelja Baza Lurmana.

Zanimljiv multimedijalni program postao je tradicija ove ustanove na premijerama biografskih filmova o muzičkim velikanima, i tako je 2018. domaća grupa „Queen – The Real tribute band“ imala koncert povodom filma „Boemska rapsodija“ o pevaču Frediju Merkjuriju i britanskom sastavu „Queen“, a 2021. nastup je imala Bojana Stamenov i pevala hitove Arete Frenklin zbog filma o ovoj divi – „Milost“ (Grace).

U Holivudu je nedavno snimljen i film o Eltonu Džonu – „The Rocketman“.

Filip Žmaher je veoma efektno interpretirao neprolazne hitove najveće superzvezde rokenrola Elvisa Prislija, gde ga je dobrim delom uspešno imitirao i dva puta se presvukao u garderobu nosio neprevaziđeni „Kralj roka“

Koncertni program je počeo sa hitom “Suspicious Minds”, da bi se nastavio u nizu ogrromnih uspeha – “It’s Now or Never” ili balade “Can’t Help Falling in Love” koji su postali klasici i ne blede decenijama, i nakon Elvisove smrti 1977. godine.

Na set listi se našla i pesma “Don’t Be Cruel”, naravno i biser “Love Me Tender”, da bi Žmaher ovim rečima “Sada ide najteži tekst” najavio dinamičnu sjajnu rok numeru “Jailhouse Rock”.

Publika u sali je uveliko krenula da igra, zaboravivši da nakon koncerta sledi premijera filma, kao da je muzički nastup bio sasvim dovoljan za provod te noći.

„U čast kralja rokenrola Elvisa Prislija, drago mi je da podelimo deo te duše sa vama. Hvala vam što ste došli večeras”, rekao je Žmaher i završio koncert baladom “You Are Always on my Mind”.

Publika je tek malo predahnula, a onda se upustila u najnovije kinematografsko iskustvo u vidu ostvarenja „Elvis“ australijskog režisera Baza Lurmana, poznatog po maštovitim vizuelnim rešenjima po uzoru na video spotove.

Biografska raskošna drama ikone pop kulture kao pravi muzički spektakl prati ogroman uspon kralja rok muzike u periodu od 1953. do 1977. godine kada je osvajao svetske top liste svojim albumima, i kroz puna dva i po sata filma prikazuje sve tamne strane šou biznisa, o kome javnost nije znala previše, barem ne u slučaju Elvisa Prislija.

Legendarni muzičar predstavlja pravi fenomen, jer je za 25 godina karijere bio neverovatno hiper produktivan i snimio na desetine albuma, ostavio zaveštanje sa nepreglednim brojem antologijskih hitova, a na sve to je stigao da bude glumac u više od 30 igranih filmova velikog i malog ekrana.

Reditelj Baz Lurman, poznat po hitovima sa dosta poznatih glumaca (mjuzikl “Mulen Ruž”, “Romeo i Julija”, “Australija”, “Veliki Getsbi”), u “Elvisu” namerno nije opteretio publiku slavnim imenima, tako da kralja rokenrola tumači glumac u usponu Ostin Batler, čije vreme tek dolazi.

Jedini koji se izdvaja od čitave galerije glumaca jeste dvostruki Oskarovac – Tom Henks, u roli prevrtljivog menadžera Elvisa Prislija, i moguće je da će imati nominaciju za Oskara 2023.

Film “Elvis” prikazuje sve uspone i padove velikog talenta i legende koja i danas živi u srcima mnogih, jer je Elvis Prisli i dalje nakon 45 godina od smrti najveća solo zvezda svih vremena, i muzičar sa najviše prodatih albuma posthumno, što se nikada nije zabeležilo u istoriji rok muzike i pop kulture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.