U trendu

Održana premijera predstave „Široka zemlja“ na sceni JDP-a

BEOGRAD – Predstava „Široka zemlja“ Artura Šniclera u režiji Marka Manojlovića premijerno je izvedena večeras na Sceni „LJuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišra.

Šniclerova tragikomedija „Široka zemlja“, objavljena je 1911. godine u Berlinu, a iste godine je prvi put izvedena u Folksteatru u Beču.

Osnovna tema komada je kriza braka kroz suptilnu studiju o društvenom moralu i (ne)vernosti.

„Prvi put radim Šniclera i verujem da je pisac koji će tek biti ‘reotkriven’. Govori o ljudima koji ne mogu da se orijentišu i usmere život u nekom pravcu, pronađu neki svoj put“, kazao je najavljujući premijeru predstave reditelj Marko Manojlović.

Komad govori o tome kako izgleda dekadencija uoči Prvog svetskog rata, slična situaciji pred kojom se danas ponovo nalazimo – egoizam i usmerenost na same sebe i svoje potrebe, dovešće do smaka sveta…

Scenografiju potpisuje Branko Hojnik, kostimografiju Lana Cvijanović i Marija Marković Milojev, a kompozitor je Vladimir Pejković.

„Široku zemlju“ su večeras na u Jugoslovenskom dramskom pozorištu oživeli Vojin Ćetković, Marija Vicković, Svetlana Bojković, Irfan Mensur, Petar Benčina, Milica Mihajlović, Milena Vasić, Srđan Timarov, Tamara Šustić i Aleksej Bjelogrlić, koji je prvi put igrao na sceni teatra čiji je postao stalni član.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.