Održana Zografova onlajn strip radionica na Nova Festivalu

PANČEVO – Radionica strip autora Aleksandra Zografa pod nazivom „Kako izaći na kraj sa realnošću“ održana je na onlajn platformi Zoom, u okviru ovogodišnjeg izdanja Nova Festivala koje se održava od 1. do 12. decembra u Galeriji „Milorada Bate Mihailovića“ u Pančevu, a posvećeno je saradnji Srbije i Francucke u oblasti stripa.

Na radionici su učestvovale prve rezidentkinje programa Ukrštenih rezidencija na polju stripa između Srbije i Francuske, Alize De Pen i Dragana Radanović, kao i strip autori i autorke iz Srbije i drugih zemalja.

Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, urednik i voditelj ove radionice, o konceptu koji stoji iza naslova „Kako izači na kraj sa realnošću“ kaže da se obe autorke sa rezidencije bave realnim problemima našeg vremena.

„A pored toga, u doba Covida-19, svi moramo da se prilagodimo realnoj situaciji, šta god mislili o prirodi pandemije“ kazao je Zograf.

Na radionici su Alize De Pen i Dragana Radanović predstavile svoje radove izložene na ovogodišnjem izdanju Nova Festivala, a učesnici i učesnice su potom prikazali i komentarisali svoje strip table, crteže i ilustracije na temu „Kako izaći na kraj sa realnoaaću“.

Radove su predstavili strip autori i autorke Marko Malk, Frances Lewtas, Niklas Nenzen, Vladimir Palibrk, Ilija Jakovljević, Danilo Milošev Wostok, Rajko Čučak i Darko Dacović.

Nova festival organizuje Agencija KomunikArt, uz podršku Francuskog instituta, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Pančeva, i u partnerstvu sa Kulturnim centrom Pančeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.