U trendu

„Opančareva putešestvija“ premijerno u „Dušku Radoviću“

BEOGRAD – Povodom obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, na večernjoj sceni Malog pozorišta „Duško Radović“, sa početkom u 20 časova, premijerno će biti izveden komični komad sa igranjem i pevanjem „Opančareva putešestvija“.

Originalni scenario i režiju potpisuje Đorđe Makarević. Komad je nastao u okviru projekta „Srpska tradicija – inkluzuvni program“, koji realizuje NVO Maska, a koji je finansijski podržao Grasdski sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Već nekoliko godina unazad u saradnji sa Malim pozorištem „Duško Radović“, mladi umetnici sa različitim smetnjama u razvoju imaju priliku da pokažu svoj talenat i kreativnost kroz različite pozorišne žanrove na različite teme.

Ovoga puta tema je srpska tradicija i običaji.

Autor ilustracije za program i plakat je momak sa autizmom.

U predstavi učestvuje 12 osoba sa različitim smetnjama u razvoju, 5 profesionalnih igrača koji su podrška na sceni kao i orkestar od 6 profesionalnih muzičara.

Projekat ima za cilj da kroz umetnost kao univerzalno sredstvo komunikacije napravi most izneđu osetljivih grupa i šire društvene zajednice.

Takođe, mladi umetnici sa smetnjama u razvoju kroz ovaj projekat/predstavu, dobijaju na samopouzdanju, osnaživanju i samoafirmaciji, što čini njihov život sadržajnijim i kvalitetnijim.

Predstava je pripremana u malo specifičnijim uslovima, uz poštovanje svih mera u skladu sa epidemiološkom
situacijom.

Na samom početku večeri premijerno će biti emitovan spot za numeru „Naša dva srca“, za koju je tekst napisao Bora Đorđević.

Kompozitor i aranžer je Dragomir Stanojević, a izvode je Bilja Krstić, Bora Đorđević, Gorica Popović, Sneška Jandrlić, Bojana Stamenov, Vokalna radionica Bistrik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.