U trendu

Opera „Boemi“ 26. januara u Srpskom narodnom pozorištu

NOVI SAD – Opera „Boemi“ italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija biće izvedena 26. januara na Sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu, saopštili su danas organizatori.

U osnovi ove opere u četiri čina je priča o mladim i siromašnim pariskim umetnicima – pesniku Rodolfu, slikaru Marčelu, muzičaru Šonaru i filozofu Kolinu, koji ne gube veru u ljubav.

Postavu opere čine tenor Stevan Karanac, Vasa Stajkić, Nikola Basta, Goran Krneta, Igor Ksionžik, Vladimir Zorjan, Darija Olajoš Čizmić, kao i sopran Marija Jelić, a oni će nastupiti pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Kojića.

Sopran Jelić navela je da je uloga Mimi jedna od njenih omiljenih rola i da je „veoma nežna, suptilna i iskrena u svojim emocijama“.

„Publika će moći da uživa u lepoj ljubavnoj priči koja nažalost nema dobar završetak, ali isto tako će moći da vidi i kako su izgledali odnosi među mladom intelektualnom elitom nekoliko decenija nakon Francuske revolucije i kako je izgledala njihova psihološka borba za opstanak u društvenom sistemu“, objašnjava Jelić.

Opera „Boemi“ predstavlja prvo izvođenje u novoj sezoni SNP, a njena repriza je zakazana za 28. januar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.