U trendu

Operski „Čarobni napitak“ u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Ansambl Opere Narodnog pozorišta Beograda nastupiće u scenama iz opera „Don Đovani“, „Don Paskvale“, „Toska“ i „Bal pod maskama“, objedinjenim pod nazivom „Čarobni napitak“, 5. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, saopšteno je iz te ustanove kulture.

Kostimirani solisti, Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta predstaviće publici segmente iz pomenutih opera pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović i u režiji Ivane Dragutinović Maričić.

Iz opere „Don Đovani“ biće izveden prvi i finale prvog čina i drugi čin uz učešće Vladimira Andrića, Sofije Pižurice i Gavrila Rabrenovića.

Iz „Don Paskvala“ italijanskog kompozitora Gaetana Donicetija biće izveden treći čin, sa Vladimirom Andrićem i Dragoljubom Bajićem.

U nastavku programa, Ana Rupčić, Janko Sinadinović, Vuk Matić i Pavle Žarkov izvešće scenu iz prvog čina iz „Toske“ Đakoma Pučinija.

Samo finale rezervisano je za scene iz drugog čina opere „Bal pod maskama“ Đuzepea Verdija, gde će nastupiti Jasmina Trumbetaš Petrović, Dušan Plazinić i Ljubodrag Begović.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NP, a događaj će se realizovati uz poštovanje svih aktuelnih mera zaštite protiv virusa COVID-19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.