U trendu

Opština Čukarica: Amatersko pozorište, hor i KUD umesto Teatra na Brdu

BEOGRAD – Teatar na Brdu, moraće da napusti prostorije Kulturnog centra Čukarica, a tim povodom danas se saopštenjem oglasila Opština Čukarica u kojem se navodi da je donet plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora, i kulturno-umetničkog društva umesto produženja ugovora sa produkcijskom kućom „Klan production“, koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022. godine.

Teatar na Brdu, koji je otvoren 2018. godine na Banovom brdu, a samo dan pre nove 2023. godine, osnivači pozorišta, glumci Andrija Milošević i Viktor Savić, obavestili su preko društvenih mreža javnost da će morati da napusti prostorije Kulturnog centra Čukarica.

U obrazloženju KC Čukarica podseća se da je 2018. godine zaključen ugovor o organizovanju scenskog stvaralaštva i interpretacije s produkcijskom kućom „Klan production“, koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022. godine.

„Uzimajući u obzir da je ugovor istekao Kulturni centar Čukarica sagledao je mogućnost daljeg razvoja KC od 2023. godine i donet je plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora, i kulturno-umetničkog društva s ciljem usavršavanja i umetničkog razvoja mladih talenata“ piše u saopštenju.

Viktor Savić je danas na društvenim mrežama najavio saopštenje Teatra na Brdu nakom Božića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar