U trendu

Oskarovac Nikola Pjovani sa svojim sekstetom 26. maja u Beogradu

BEOGRAD – Nikola Pjovani, slavni pijanista, dirigent i jedan od najcenjenijih italijanskih kompozitora filmske i pozorišne muzike, oskarovac Nikola Pjovani sa svojim sekstetom prvi put će nastupiti pred beogradskom publikom 26. maja u Kolarcu, najavili su organizatori.

Nikola Pjovani će nastupiti na klaviru i dirigovaće svojim sekstetom koji čine Marina Čezari, saksofon i klarinet, Paskvale Filasto, violončelo i gitara, Pjetro Pompei, bubnjevi i perkusije, Marko Lodo, kontrabas, i Serđo Kolikjo, klavijature i harmonika.

Nikola Pjovani veliki deo svoje aktivnosti posvećuje filmu i pozorištu i opredeljuje se za njih sa pođednakom strašću: na početku se njegov rad prevashodno odnosio na film, ali sa godinama se, kako kaže, sve više prepuštao luksuzu da se posveti pozorišnoj muzici, do te mere da nastupi uživo ispunjavaju najveći deo njegovog vremena.

Sarađivao je sa najvećim italijanskim režiserima među kojima su Felini, koji se obratio Pjovaniju za svoja poslednja tri filma, Beninji, Belokjo, Moničeli, Tornatore, Dužan Makavejev, Bigas Luna, Džon Irvin, Filip Liore, Luis Sepulveda, i mnogi drugi. Muzika za film „Život je lep“ Roberta Beninjija donela mu je Oskara 1999. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.