U trendu

Otac Nenad Ilić objavio naučnofantastični roman

BEOGRAD – Sveštenik Nenad Ilić prvi put se predstavlja kao pisac naučne fantastike romanom „I-SKY“, saopštila je danas izdavačka kuća Laguna.

Ilić je „I-SKY“ opisao kao „futuristički ljubavni roman sa elementima trilera i erotike, koji se bavi i važnim duhovnim temama“.

„Napisao sam knjigu kakve volim da čitam. Zanimljiva priča, ali koja nudi i teme za razmišljanje. Nadam se da će i čitaocima biti zanimljivo ono što sam otkrio čeprkajući po budućnosti“, rekao je otac Ilić.

U romanu amsterdamski stručnjak za marketing Din, poreklom Srbin, izolovan od realnosti fizičkog sveta, „dobija od korporacije u kojoj radi I-SKY zadatak da napravi kampanju za umirenje široke publike zbog širenja epidemije gašenja JA-oblaka“, saopštila je Laguna.

Ilić je naveo da mu se kao i mnogima na početku pandemije korone učinilo da se zatekao u naučnofantastičnom filmu i da se „ubrzavaju procesi koji su postojali i ranije“.

Pošto trenutno kao sveštenik Srpske pravoslavne crkve službuje u Holandiji, koja je tehnološki i socijalno bliža od Srbije skiciranoj budućnosti sveta, Ilić nije mogao da odoli da ne zaviri malo dalje u budućnost.

„’I-SKY’ je roman o potrazi za ljubavlju i besmrtnošću. Nekada su te dve potrage bile čvršće povezane, a sada se pokušava sa njihovim razdvajanjem. Tehnika i nauka pokušavaju i jednu i drugu da obuhvate. Naravno da tako dolazi do problema“, naveo je Ilić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar