U trendu

Otkazan Sajam knjiga u Lajpcigu

BERLIN – Ovogodišnji Sajam knjiga u Lajpcigu otkazan je zbog nezainteresovanosti izdavača, koji su odustali od učešća zabrinuti zbog epidemiološke situacije.

Iako je vlada nemačke pokrajine Zaksonije novim korona merama omogućila održavanje Sajma, koji je bio zakazan od 17. do 20. marta, organizatori su se odlučili na otkazivanje.

Kako su saopštili, brojne velike izdavačke kuće, poput Random Hausa, Bertelsmana, Hajnea, Holcbrinka i Reklama, proteklih dana otkazale su svoje učešće, što su obrazložili aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Druge izdavačke kuće su svojim zaposlenima dali mogućnost da sami odliče da li će ići na Sajam.

Zanimljivo je da su i javni servisi ARD i ZDF otkazali svoje učešće, a radi se o dva medija koji su uvek bila prisutna u velikoj staklenoj hali i uživo izveštavali sa Sajma.

Šteta po imidž Sajma knjiga je ogroman, iako je finansijska šteta ograničena, a prema pisanju Bilda, otkazivanje Sajma u poslednjem času koštaće oko milion evra.

Ovo je već treći Sajam knjiga koji zbog korone nije održan.

Konkurenciju u Frankfurtu vest o otkazivanju Sajma u Lajpcigu verovatno će obradovati, jer će tamošnji Sajam knjiga biti održan na jesen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.