U trendu

Otkriće: Zbog Tita promenjen kraj filma „Ko to tamo peva“!

Književnik, dramski pisac i scenarista Dušan Kovačević otkrio je u jednoj srpskoj popularnoj emisiji da je smrt nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita direktno uticala na poslednje scene kultnog filma „Ko to tamo peva“.

„Njegova smrt nas je sprečila da završimo ‘Ko to tamo peva’. Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svima strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak ‘Andergraunda'“, rekao je Kovačević.

On je otkrio i da je inspiraciju za „Balkanskog špijuna“ dobio na putu za Ameriku.

Pre nego što je trebalo da otputuje u Ameriku, pisca je posetio inspektor policije. Na kraju razgovora, ostavio mu je vizitkartu i stvorio neprijatan osećaj.

„Dok putujem, ja razmišljam o tome šta bi se desilo čoveku koji ima osećaj krivice. Šta bi se desilo nekome ko ima dosije. Šta bi se desilo nekome ko je bio u policiji. Šta bi se desilo nekome ko se plaši. Šta bi se desilo čoveku koji želi da radi za njih, jer to je poziv na saradnju“, rekao je Kovačević.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.