U trendu

Otkriveni slogan i vizual Pesme Evrovizije: „Ujedinjeni muzikom“

LIVERPUL – „Pesma Evrovizije“ koja će biti održana od 9, 11. i 13. maja u Liverpulu imaće slogan „Ujedinjeni muzikom“ (United By Music), a njen vizual predstavlja spojena srca koja kucaju zajedno, saopštili su organizatori.

„Novi slogan pokazuje jedinstveno partnerstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine i grada domaćina Liverpula u donošenju „Eurosonga’ do publike širom planete i neverovatnu snagu muzike da poveže zajednice“, kaže se na zvaničnom sajtu manifestacije eurosong.tv.

„Pesma Evrovizije“ biće održana 67. put u Velikoj Britaniji umesto u Ukrajini, zemlji prošlogodišnjih pobednika Kaluš orkestra, zbog ratne situacije u toj zemlji.

Dizajnersko delo britanske Superjunjon ejdžensi i ukrajinskog Starlajt krijejtiv sastoji se od srca u duhu boja zastava Ukrajine i Velike Britanije, a predviđeno je da odslikavaju radost i raznolikost takmičenja, naveli su organizatori.

„Naše rešenje je nadahnuto istraživanjem koje pokazuje da kada iskušavaju muziku uživo ljudska srca se usklađuju da kucaju u ritmu. Taj uvid nas je doveo do kreativnog koncepta sa 160 millona srca koje kucaju kao jedno, što je ideja koja hvata opšti duh ‘Evrovizije'“, naveli su iz Superjunjona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.