Otvara se izložba „Predeo i voda“

SVILAJNAC – Pod pokoviteljtsvom Ministarstva životne sredine, u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu sutra će biti otvorena izložba „Predeo i voda“, povodom Trećeg Međunarodnog dana predela.

Izložbu će otvoriti ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, saopštila je danas Informativna služba opštine Svilajnac.

Partneri na ovom projektu su Šumarski fakultet Univerzitete u Beogradu, Udruženje građana za razvoj eko ruralnog turizma „Podunav“ Bački Monoštor, Pokret gorana Sremska Mitrovica i Prirodnjački centar Srbije, stoji u saopštenju.

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu koji kroz spoj nauke, obrazovanja i turizma radi na popularizaciji prirodnih nauka i promociji naučnog turizma, već ima devet izložb, a poslednja je „Životinje Afrike“.

Na izložbi „Životinje Afrike“ može se videti 20 životinja tog kontinenta, preparirane posebnim metodama, slon težak pet tona, žirafa visine pet metara, nilski krokodil, bradavičasta svinja, različite vrste antilopa, goveda, zebri…

Osim drugih osam izložbi, posetioci mogu videti i „strašne guštere“ u Dina parku „Dinosville“.

Reč je o izložbama: „Geološki vremeplov“, „Svet dinosaurusa“, „Svet minerala i stena“, „Biodiverzitet Srbije“, „Svedoci ledenog doba“, „Bioarheologija Đerdapa“, „Geodiverzitet Srbije“ i „Vulkan“.

U Dino parku je 30 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, od kojih je najveća replika diplodokusa visoka 11 metara i dugačka 20 metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.