U trendu

Otvara se izloĹžba „Predeo i voda“

SVILAJNAC – Pod pokoviteljtsvom Ministarstva Ĺživotne sredine, u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu sutra će biti otvorena izloĹžba „Predeo i voda“, povodom Trećeg Međunarodnog dana predela.

Izložbu će otvoriti ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, saopštila je danas Informativna služba opštine Svilajnac.

Partneri na ovom projektu su Ĺ umarski fakultet Univerzitete u Beogradu, UdruĹženje građana za razvoj eko ruralnog turizma „Podunav“ Bački MonoĹĄtor, Pokret gorana Sremska Mitrovica i Prirodnjački centar Srbije, stoji u saopĹĄtenju.

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu koji kroz spoj nauke, obrazovanja i turizma radi na popularizaciji prirodnih nauka i promociji naučnog turizma, već ima devet izloĹžb, a poslednja je „Ĺ˝ivotinje Afrike“.

Na izloĹžbi „Ĺ˝ivotinje Afrike“ moĹže se videti 20 Ĺživotinja tog kontinenta, preparirane posebnim metodama, slon teĹžak pet tona, Ĺžirafa visine pet metara, nilski krokodil, bradavičasta svinja, različite vrste antilopa, goveda, zebri…

Osim drugih osam izloĹžbi, posetioci mogu videti i „straĹĄne guĹĄtere“ u Dina parku „Dinosville“.

Reč je o izloĹžbama: „GeoloĹĄki vremeplov“, „Svet dinosaurusa“, „Svet minerala i stena“, „Biodiverzitet Srbije“, „Svedoci ledenog doba“, „Bioarheologija Đerdapa“, „Geodiverzitet Srbije“ i „Vulkan“.

U Dino parku je 30 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, od kojih je najveća replika diplodokusa visoka 11 metara i dugačka 20 metara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.