U trendu

Otvoren 16. Beogradski karneval brodova

BEOGRAD – Šesnaesti po redu Beogradski karneval brodova svečano je otvoren danas na Sava promenadi u organizaciji Turističke organizacije Beograda.

Karneval je dočekan sa velikim interesovanjem i vedrim raspoloženjem – veliki broj posetilaca svih uzrasta došao je da isprati manifestaciju uprkos lošem vremenu.

Prateći program festivala otvoren je defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele crkve i vitezova Udruženja „Svibor“ na šetalištu na Beogradu na vodi.

Program je upotpunjen nastupom dečjeg hora „Čarolija“, na kojem su takođe učestvovale i naše kantautorke Jelena Tomašević, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević, kao i upriličenim bazarom na kojem su posetioci mogli kupiti razna dobra – od suvenira, ručno pravljenih ukrasa i maski, do organskih proizvoda domaćih proizvođača.

Osim toga, za najmlađe posetioce karnevala pripremljene su posebne kreativne radionice u okviru kojih će oni moći da se zabave izradom karnevalskih maski i razglednica.

Karneval do sada nije održan samo dva puta – 2014. godine, kada su Srbiju zadesile poplave i 2020. godine zbog i dalje aktuelne pandemije.

Osnovni cilj ove manifestacije jeste da se reke Sava i Dunav popularizuju i pritom skrene pažnja na njihovo očuvanje, a osim toga, festival značajno doprinosi i nautičkom turizmu glavnog grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.