U trendu

Otvoren jubilarni Ravno Selo Film festival

RAVNO SELO – Jubilarni, peti po redu, Ravno Selo Film Festival otvoren je koncertom filmske muzike, na kom su glumce i pevače pratiti Zrenjaninski filharmoničari.

Publici se obratio Lazar Ristovski koji je izrazio zadovoljstvo što će sledeće godine Dom kulture koji je pre pet godina izgoreo biti pod krovom.

Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine zvanično je otvorio festival navodeći da se osim Doma kulture u Ravnom Selu rekonstruišu domovi kulture u Srbobanu i Lovćencu, a naredne godine to će biti u Vrbasu i još nekim mestima.

„To znači da je inicijalna ideja Lazara Ristovsog zbog koje je i osnovan festival uspela da se proširi širom Vojvodine“, rekao je Mirović.

Prvi film na festivali je “Ne igraj na Engleze” Slobodana Pešića sa Ivanom Tomićem, Danijelom Sičom i nedavno preminulim Markom Živićem u glavnim ulogama. Pešić je svoj drugi film snimio 34 godine nakon prvog, a inspirisala ga je istoimena predstava.

Osam je filmova u glavnoj selekciji i to četiri domaća i četiri strana, a među njima i jedan debitanski – “Karantin” Diane Ringo.

Koncert filmske muzike sa svečanog otvaranja imaće svoju reprizu u Novom Sadu, u Katoličkoj porti, uz svetsku premijeru filma “JENGA – čudna igra” Nikole Končarevića, kojim će uz dodelu nagrada u svim kategorijama festival biti zatvoren 3. jula.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar