U trendu

Otvorena Godišnja izložba studenata dizajna

BEOGRAD – U Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu u prisustvu kustosa galerije, rukovodilaca, profesora, danas je otvorena tradicionalna Godišnja izložba radova studenata dizajna Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd – Odsek Beogradska politehnika.

Ovo je tradicionalna izložba koja se od 2004. godine održava u aprilu mesecu kao integralni deo nastavnog procesa.

Naslovna tema ovogodišnje izložbe studentskih radova „Distanca koja nas spaja“ inspirisana je trenutnom situacijom izazvanom pandemijom virusa i načinom na koji ona utiče na stvaralačke procese u sferi dizajna i umetnosti.

Na ovoj svojevrsnoj smotri studentskih radova prikazuju se javnosti najbolji radovi i kreacije iz dizajna i umetničkih predmeta, studijskih programa osnovnih studija, sa četiri akreditovana studijska programa – Grafički dizajn, Dizajn industrijskih proizvoda, Modni dizajn, Koncept i karakter dizajn i Master strukovnih studija na Grafičkom dizajnu.

Prezentovana su savremena stremljenja iz oblasti dizajna, pojave i upotrebe novih tehnologija i materijala, sve masovnijeg korišćenja digitalnih tehnologija u dizajnu i zahteva tržišta.

Izložba je otvorena za javnost danas od 18 sati u Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad. Izložba traje do 8. maja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar