U trendu

Otvorena izložba „Bilo jednom na Azurnoj obali“ u Užicu

UŽICE – Izložba „Bilo jednom na Azurnoj obali“, profesionalnog fotografa Miloša Cvetkovića iz Užica otvorena je sinoć u Gradskom kulturnom centru povodom obeležavanja Dana grada.

Cvetković je na ovoj izložbi predstavio tridesetak fotografija nastalih sedamdesetih godina prošlog veka na Kanskom festivali i trci formule u Monte Karlu.

„Tada je sve bilo drugačije, nekako ljudski, smeo si svakom vozaču formule jedan da priđeš da ga fotografišeš, glumcima i glumicama, sve je nekako bilo jednostavnije i imal je neku draž“, rekao je Miloš Cvetković, autor izložbe.

Seća se da je tokom jednog boravka na Kanskom festivalu napravio 2000 snimaka, potrošio deset filmova, dok se danas fotografija pretvorila u produkciju bez selekcije.

Miloš Cvetković karijetu profesionalnog fotografa zapoceo je u ljubljanskom Automogazinu, prošao je celo ratište bivše Jugoslavije, a njegove fotografije nagrađivane su na najznačajnijim svetskim izložbama.

Fotografija koju je video ceo svet svakako je i ona na kojoj je majka iz Srebrenice koja u ruci nosi lobanju svog mrtvog sina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.