U trendu

Otvorena izložba “Ka Mesecu” u Grafičkom Kolektivu

BEOGRAD – Izložba “Ka Mesecu” Vesne Stajčić otvorena je u galeriji Grafički kolektiv u Beogradu, u okviru 18. izdanja projekta “Kreativno, nestrpljivo, izazovno”, i trajaće do 13. februara.

Kustos postavke Maja Živanović u programu je zapisala da je slikarka i grafičarka Stajčić, u okviru klasičnog medija umetničke grafike izgradila osobenu likovnu poetiku figurativnog prosedea.

Aranžirane mrtve prirode predstavljaju lirski omaž ideji životne radosti kao stvaralačke energije, zasnovane na fragmentima intimnih ambijenata svakodnevice u vizuri veoma bajkovitih i nadrealnih prostornih kompozicija.

Neposrednost likovnog govora umetnice sagledava se kroz autentične, nespojive, ali harmonične celine, koje zapravo predstavljaju čitav univerzum zmajeva, letećih balona, ćilima, čarobnih drvaca, bombona, vešto uklopljenih sa tematikom netpične mrtve prirode.

Svojevrsni omaž detinjstvu, ljubav prema životu, oživljeni snovi i sećanja – samo su deo unutrašnjeg sveta Vesne Stajčić, koje ona oživljava na svojim grafikama.
Autorka je diplomirala slikarstvo 1997. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, član je ULUS-a u statusu samostalnog umetnika.

Od sticanja diplome samostalno izlaže u Beogradu, Novom sadu i Nišu, a od 1995. učestvuje na međunarodnim izložbama grafike u Poljskoj, Japanu, Mađarskoj, Srbiji i Rumuniji.

“Kreativno, nestrpljivo, izazovno” je pop up projekat u čijem konceptu su Umetnost i Vreme, tačnije Međuvreme zarobljeno između stanja oronulog prostora i buduće galerije Grafičkog kolektiva, a ovo je jedna od niza izložbi u poslednje vreme.
Program se nastavlja i ove godine, jer se još čeka struja i potrebna dokumentacija za rekonstrukciju ovog izložbenog prostora u ulici Dragoslava Jovanovića 11.

Radno vreme galerije Grafičkog kolektiva je od 11 do 15 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.