U trendu

Otvorena izlozba „Krasnodar i Beograd ocima dece“

BEOGRAD – Izložba „Krasnodar i Beograd očima dece“, otvorena je na Dan Svetog Save u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB), saopštila je ta ustanova.

Postavka je nastala u okviru saradnje Odeljenja za spoljne odnose i protokol Gradske uprave grada Krasnodara iz Rusije i Gradske uprave grada Beograda.

U cilju razvijanja bilateralnih, kulturnih i stvaralačkih veza između naroda Rusije i Srbije, jačanja prijateljstva između dece i mladih iz navedenih gradova, kao i proširenje njihovog pogleda i znanja o ruskoj i srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji, napravljen je likovni konkurs za mlade umetnike „Krasnodar i Beograd očima dece“.

Na konkursu su učestvovala deca i mladi iz ova dva grada predstavljajući se kroz likovne medije.

Izložba izabranih dečjih likovnih radova prvo je bila predstavljena prošle godine na proslavi Dana grada Krasnodara u Rusiji, a onda juče na Dan Svetog Save u Beogradu.

Radove koji su predstavljali Beograd naslikala su deca – članovi Likovnog ateljea DKCB pod umetničkim rukovodstvom Katarine Bulajić Pavlović.

Od radova nastalih u Beogradu izabrano je 47, koje će posetioci izložbe moći da vide u Galeriji DKCB zajedno sa odabranim radovima dece iz Krasnodara.

Na svečanom otvaranju izložbe beogradskoj publici direktnim uključenjem preko Zum aplikacije obratili su se gospođa Olesija Čalaje, zamenica šefa Odseka za spoljne poslove i protokol Grada Krasnodara, deca – umetnici iz Krasnodara i predstavnici srpske dijaspore u Krasnodaru.

Otvaranje izložbe uveličao je nastup Hora DKCB sa dirigentom mr Nevene Ivanović.

Povodom realizacije projekta saradnje, oglasio se i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

„U doba u kojem se nalazimo, osećamo posebno zadovoljstvo u svakom naumu koji se ostvari, svakoj poruci koja stigne do drugog, svakom sačuvanom i novom poznanstvu i prijateljstvu”, naveli su iz Sekretarijata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.