U trendu

Otvorena izložba „Priključi se na tehnologije. . . “ u Muzeju nauke i tehnike

BEOGRAD – Izložba „Priključi se na tehnologije – anatomija jedne evolucije“ otvorena je večeras u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Izložba je nastala u saradnji Centra za promociju nauke u saradnji sa Muzejom nauke i tehnike i deo je istovremene postavke u četiri evropska grada – Milanu, Sofiji, Tartuu i Beogradu.

Teme ovih izložbi su održiva izgradnja, cirkularna ekonomija i elektronsko zdravstvo (eZdravstvo), a pored fizičkog formata, publici će biti dostupna i izložba u digitalnom sadržaju koja će objediniti sve partnere.

Izložba u Muzeju nauke i tehnike, koja će biti otvorena do kraja aprila, obrađuje temu elektronskog zdravstva i deo je aktivnosti koje Centar za promociju nauke realizuje u sklopu međunarodnog projekta SocKETs (Societal engagement with key enabling tećnologies).

Postavka kroz priču o inovacijama približava građanima nove tehnologije i poziva publiku da se aktivno uključi u proces zajedničkog stvaranja u oblasti eZdravstva.

Sadržaj izložbe podeljen je u više tematskih celina, a cilj postavke je da odgovori na pitanja i nedoumice u vezi sa primenom novih tehnologija u našem svakodnevnom životu.

Pored same postavke, tokom trajanja izložbe, posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa digitalnim alatom za odgovorno inoviranje kroz društveno angažovanje.

Svrha ovog alata jeste da se što više građana uključi u proces razvoja novih tehnologija i podstakne njihova saradnja sa industrijom.

Koncept izložbe rezultat je dvogodišnjeg zajedničkog rada svih partnera na projektu, kao i brojnih interdisciplinarnih istraživanja i saradnji.

Izložbu u Muzeju nauke i tehnike pratiće i programi namenjeni različitim ciljnim grupama i generacijama: radionice, paneli i predstavljanje alata za odgovorno inoviranje kroz društveno angažovanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.