U trendu

Otvorena izložba “Vertigo” sinoć u Galeriji KC Grad

BEOGRAD – Samostalna izložba “Vertigo” autorke Ive Bogdanović otvorena je sinoć u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad u Beogradu na vodi i trajaće do 30. septembra.

Tokom otvaranja izložbe održan je i performans gošće umetnice – Sare Jovanović koja svoj rad opisuje kao “vrtlog emocija koje doživljavamo tokom života: od detinjstva, preko odrastanja, sve do momenta nadomak smrti”.

Izvedeni performans postavlja važna pitanja i otvara prostore za mnoge odgovore.

Ova izložba predstavlja radove u kojima se mešaju jake emocije, Ivini snovi, želje, strahovi i sve ono što doživljava i o čemu razmišlja neprestano crtajući i popunjavajući stranice bloka koji uvek nosi sa sobom. Koncept izložbe je Ivina želja da u galeriji predstavi atmosferu vrtloga emocija u kojoj će posetioci moći da prepoznaju način nastanka njenih radova.

Kako sama umetnica ističe, taj proces je i njoj samoj vrlo kompleksan, jer kreće od jedne ideje koja se razvija u često neočekivanim pravcima.

Iva smatra da njeni radovi često nisu završeni i da tako predstavljaju konstantan kreativni proces rada i slobodu izražavanja, pokušavajući da uznemire, pokrenu i izazovu posmatrača.

Iva Bogdanović je mlada samouka umetnica iz Negotina koja duže vreme živi i stvara u Beogradu.

Opus njenog stvaralaštva čine brze skice na papiru manjih dimenzija, kompleksni multimedijalni izražaji kao i kolaži kombinovanih tehnika sa elementima digitalne dorade.

Takođe, umetnica se bavi i oslikavanjem zidnih murala, ostavlja misteriozne nepotpisane grafite na skrivenim mestima grada i obeležava ih znakom koji podseća na logo jednog poznatog brenda.

Iva poručuje publici da je ono što je brendirano možda baš zato i nevidljivo, skriveno iza simbola koji skreće pažnju i ometa nas da zapravo bolje sagledamo sadržaj.

Kao tatoo umetnica poznata je po simboličnim umetničkim ilustracijama koje izrađuje u vidu tetovaža.
Izložba se može posetiti svakodnevno do 30. septembra od 16 do 21h u KC Grad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.