U trendu

Otvorena izložbena manifestacija „Susreti” u „Cvijeti Zuzorić“

BEOGRAD – Izložbena manifestacija „Susreti”, koju je priredila Slikarska sekcija Udruženja likovnih umetnika Srbije – ULUS, otovrena je večeras u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu i trajaće do 6. aprila.
U okviru izložbene manifestacije „Susreti” prezentuje se nastali zajednički izbor artističkih pozicija u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić”.
Izložbena manifestacija je zamišljena kao mesto razmene u okviru kojega se uspostavlja dinamičnija kooperacija i stvaraju se preduslovi u pravcu stvaranja profesionalnijih standarda rada unutar likovne struke, kroz podršku aktivnim članovima Slikarske sekcije ULUS-a i drugim.

Ovom prilikom izložba je prodajnog karaktera što je poziv upućen mnogim kolekcionarima, muzejima i institucijama.

Profesionalne organizacije umetnika i galerije iz Srbije pozvane su da predlože Slikarskoj sekciji ULUS-a izlagačko prezentovanje savremenih autora sa kojima intenzivno sarađuju.

Realizacija saradnje na višem institucionalnom nivou između ULUS-a i profesionalnih galerija, kao i organizacija savremene umetnosti, doprinosi osnaživanju članstva ULUS-a i njihovoj profesionalnoj afirmaciji, kako smatraju iz Udruženja.
Oni su ocenili da je ideja projekta “Susreti” da postane mesto dijaloga umetničkih pozicija, razmene profesionalnih iskustava i vrednovanja u boljem organizacionom i kvalitetnijem okruženju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.