U trendu

Ove godine oko 40 novih TV serija

BEOGRAD – Hiperprodukcija igranog TV programa u Srbiji nastavlja se i ove godine, jer se trenutno snima ili priprema više od 40 televizijskih serija različitih žanrova.

Tokom januara premijere su imale već dve serije koje su osvojile gledalište malog ekrana – „Tajne vinove loze“ sa glumačkim parom Sloboda Mićalović – Vojin Ćetković i „Drim tim“ sa Lazarom Ristovskim, oba na kablovskom kanalu „Superstar TV“ Telekoma Srbije, kao i na RTS 1.

Prema najavama, te serije imaće i nastavak, a druge sezone su planirane da se snimaju tokom leta.
Ranije emitovana na Superstar TV kanalu, u produkciji Telekoma Srbije, sada se premijerno emituje na TV Pink treća serija ove godine – sitkom „Nek ide život“ od 44 epizode u režiji Slobodana Šuljagića.

Isti reditelj je autor komične, porodične i melodramske serije „Neki bolji ljudi“ od čak 66 epizoda, koja se delimično prikazivala na Superstar TV, a njen nastavak, kao i premijera na Pinku očekuje se tokom proleća.

Treća serija koja čeka svoj dalji „rasplet“ i sudbinu prikazivanja jeste „Zlatni dani“, koja je počela da se emituje na Pinku, ali je vraćena na Superstar, takođe u produkciji Telekoma.

Na RTS je krenulo emitovanje najnovije komične serije od 13. februara „Kaljave gume“ Miodraga Ćertića, iz 10 epizoda.

Serija je snimana i u SAD, gde uz glavnu glumicu Goricu Popović važnu ulogu igra i američki glumac Kris Malki („K 9000!“, „Tvin Piks“), dok ostale role imaju Jelena Stupljanin, Bojan Žirović, Jovana Gavrilović, Tanja Bošković, Miki Krstović.

Na osnovu bioskopskog filma „Jedini izlaz“ Darka Nikolića treba da se realizuje i serija od 10 epizoda.

U tom trileru pored Anđelke Prpić igraju Ljubomir Bandović, Nikola Ristanovski, Danica Maksimović, Milena Predić, a u seriji će se pojaviti i Nela Mihailović.

Nije to jedini film sniman za bioskope, koji se pretvara istovremeno u seriju, biće takvih projekata više tokom aktuelne sezone.

Pre svega dosta se očekuje od biografske drame „Toma“ Dragana Bjelogrlića o legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću, kojeg tumači sve veća zvezda malog, sada i velikog ekrana Milan Marić.

Antologijsku pevačicu Silvanu Armenulić igra Tamara Dragičević.

Režiju serije potpisuju Bjelogrlić i Zoran Lisinac, a Bjelogrlić je i ko-scenarista sa Nikolom Pejakovićem, takođe i producent zajedno sa muzičarem Željkom Joksimovićem.

Istorijska biografska drama „Ime naroda“ Darka Bajića imala je uspeha na filmskim festivalima, i mnogi su smatrali da je idealna za format TV serije.

To će se naravno i desiti, tako da će „selidba“ na male ekrane na RTS biti tokom proleća, a u priči o Svetozaru Miletiću igraju Ljubomir Bandović, Katarina Žutić, Andrija Kuzmanović, Žarko Laušević, Radovan Raša Vujović, Milutin Mima Karadžić, Igor Benčina.

Nakon velikog uspeha u bioskopima u doba korone sa čak 65 000 gledalaca, komedija „Vikend sa ćaletom“ Miroslava Momčilovića postala je i mini serija od sedam epizoda na kanalu Nova S, u produkciji United Media.

Glavna uloga je poverena Nenadu Jezdiću, dok mu rame uz rame pristaju Branislav Bane Vidaković, Aleksandra Anja Alač, Miodrag Miki Krstović, Marko Gvero.

Sportska melodrama o talentovanom fudbaleru „Zlatni dečko“ u režiji debitanta Ognjena Jankovića, takođe će biti u formi filma i serije od bar 10 nastavaka, gde će nadarenog umetnika na terenu igrati Denis Murić, a sa njim su Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Tihomir Stanić.

Istorijski spektakl „Kralj“ Zdravka Šotre zamišljen je kao serija iz 15 epizoda i film za bioskop, prema romanu Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“.

Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, kraljicu Mariju Tamara Aleksić, a u projektiu je angažovano neverovatan broj od 130 glumaca.

Ratna drama „Košare“ treba da dobije nastavak realizacije, kao film i serija od 12 epizoda.

Tranziciju sa filma na TV seriju doživeće i projekat epohe „Bilo jednom u Srbiji“ Petra Ristovskog o usponu Leskovca kada je postao vodeći industrijski grad prve polovine 20. veka.

Nostalgičnu romantičnu priču u periodu posle Drugog svetskog rata oživeće glumci Sloboda Mićalović, Viktor Savić, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Predrag Miki Manojlović, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović, a serija će imati barem 10 epizoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.