U trendu

Ove nedelje u BGD klasika, rok, pop, rep muzika

BEOGRAD – Muzičari Bojana Vunturišević, Dejan Cukić, Julijan Rahlin, Beogradska filharmonija, RTS Big bend, grupa „Sunshine“, Blaža, neki su od umetnika koji će obeležiti aktuelnu nedelju koncerata u Beogradu.

Ovu nedelju obeležiće koncerti klasične muzike, hip hop, rep, pop, rok ili pop rok, elektro pop i drugi žanrovi.

Večeras, na sceni Kolarca će samostalno veče imati uspešan muzički i bračni par – Julijan Rahlin i Sara Mekelrevi, a na programu će se naći kompozicije Mocarta, Bartoka, Vjenjavskog, Pendereckog i Prokofjeva.

Jedna od omiljenih rokenrol atrakcija, – Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, ponovo svira 14. oktobra u restoran – klubu “Wurst Platz Bar” u centru Beograda.

Poznati rep hip hop bend “Sunshine” će svirati u klubu Fest u Zemunu za vikend, u subotu – 16. oktobra.

Oni su već imali rasprodat koncert u oktobru 2020, i sada žele da ponove trijumf.

Filmska muzika, džez i topovi biće održani 15. oktobra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Dirigent Danijel Rajskin zajedno sa Beogradskom filharmonijom izvodi repertoar sastavljen od dela ruskih kompozitora – Prokofjeva, Šostakoviča i Čajkovskog.

Kao solista nastupa čuveni pijanista Aleksej Volodin, a uz njega će na sceni biti umetnik trube – Jovan Savić.

Mladi gitarista od svega 16 godina Vuk Vukajlović održaće solo koncert isto 15. oktobra u Galeriji Istorijskog muzeja Srbije u okviru poznatog ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Na programu koncerta su dela kompozitora Heitora Vilje, Isaka Albeniza, Astora Pijacole, Rolanda Diensa i Miroslava Tadića.

Jesen u Beogradu će obeležiti nova manifestacija “Piknik u bašti” koja će po prvi put biti održana od 15. do 17. oktobra u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, sa tri koncerta.

U petak od 19.00h posle dužeg vremena beogradska publika će imati priliku da prisustvuje koncertu mlade dame koja ruši tabue svojim originalnim muzičkim izrazom, Bojane Vunturišević.

Narednog datuma 16. oktobra očekuje se koncert pop rok umetnika Dejana Cukića i njegovog benda „Spori ritam“.

Poslednje veče „Piknika u bašti“ 17. oktobra biće ispunjeno filmskom muzikom u izvođenju „Big Benda Radio Televizije Srbije“ pod dirigentskom palicom Filipa Bulatovića, koji će izvoditi popularne muzičke teme iz domaćih i stranih filmova.

Subota, 16. oktobar u Velikoj sali Doma omladine Beograda rezervisana je za veliki slavljenički koncert Ansambla „Renesans“, povodom 50 godina rada najstarijeg sastava za ranu i tradicionalnu muziku u čitavoj Evropi. Ansambl je osnovan je 1969. godine u Beogradu, a tokom proteklih pola veka je održao više od 4000 koncerata širom Evrope, na Bliskom i Srednjem Istoku (Sirija i Iran) i u severnoj Africi.

U nedelju, 17. oktobra u Velikoj sali Akademije 28, biće održan koncert kvarteta ruskog džez saksofoniste Olega Kirejeva pod nazivom „Jaž Clašic“.

Uz saksofonistu sviraju bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar