U trendu

„Overload Metal Fest“ 17. jula u Vladičinom Hanu

VLADIČIN HAN – Muzički jednodnevni događaj „Overload Metal Fest“ posvećen žanru hevi metala kao predfestivalska manifestacija poznatog festivala „Overload“ iz Vladičinog Hana, besplatno će biti održan 17. jula na platou ispred Centra za kulturu ovog grada, najavili su organizatori ove smotre.

Prvi put će hevi metal bendovi iz Srbije imati priliku da svoju muziku predstave publici u Vladičinom Hanu, kakav je bio plan i prošle godine, ali zbog pandemije, ovaj metal festival nije mogao da se održi.

Time se serija festivala nakon jubilarnog, 20. Exita i 11. izdanja Arsenal festa u Kragujevcu nastavlja na jugu Srbije, kao uvertira za Overload fest, koji će po planu biti realizovan 30. i 31. jula.

Na spisku izvođača nalaze se uglavnom veoma aktuelna imena srpske metal scene: „Alitor“ iz Inđije, „Centurion“ i sve popularniji ženski bend „Nemesis“ iz Beograda koji su oduševili publiku svojim nastupom na 20. izdanju Exit festivala, do te mere da im je metal bend Sabaton ponudio da nastupaju na njihovom ličnom festivalu u Švedskoj.

Takođe, u Vladičinom Hanu će svirati metal sastavi „ZeroTwo“ iz Niša i „Mud Factory“ iz Vranja, tako da su skoro svi učesnici Overload metal festivala već imali koncerte na „Eksploziv bini“ Exita (8.-11. jul).

Publika će tako imati priliku da gleda i čuje presek te žestoke bine najvećeg festivala u zemlji.

Organizatori navode da će biti poštovane sve epidemiološke mere i preporuke koje u tom trenutku budu važile u zemlji.

Dva vikenda kasnije 30. i 31. jula krenuće glavni muzički događaj u Vladičinom Hanu, uveliko tradicionalni Overload festival, koji usled pandemije nije imao prošlogodišnje izdanje.

Ove godine od muzičara su za sada potvrđene zvezde srpske hip-hop scene – grupa „Sunshine“ i čuvena Sajsi MC, kao i velika elektro pop alternativna rok atrakcija „Artan Lili“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.