U trendu

Parni valjak objavio album sa koncerta u čast Rahimovskom

ZAGREB – Pop rok bend Parni valjak saopštio je da se na svim striming platformama, kao i na jutjubu, pojavio koncertni album „Dovoljno je reći …Aki“.

Album sadrži snimak martovskog koncerta održanog u rasprodatoj Areni Zagreb u čast preminulog pevača benda Akija Rahimovskog (1955-2022).

Bend gitariste Huseina Hasanefendića Husa je na svojoj fejsbuk strani objavio da će se se uskoro pojaviti blurej i dvostruko CD izdanje koncertnog albuma sa 30 pesama, koje su izveli Parni valjak i prijatelji.

Na koncertu nazvanom „Dovoljno je reći…Aki“ uz članove Parnog valjka nastupili su kao pevači Kiki Rahimovski, Pero Galić, Masimo Savić, Nina Badrić, Dino Jelusić i Filip Rudan.

U čast Rahimovskom nastupili su i Neno Belan, Nermin Puškar, Noa Rupčić, Davor Gobac, Momčilo Bajagić Bajaga i Zlatan Stipišić Džiboni.

U čast Rahimovskom u Areni Zagreb, između ostalog, Hasanefendić je otpevao pesmu „Zastave“, Akijev sin Kiki „Zagreb ima isti pozivni“, Bajaga „Godine prolaze“, Belan „Uhvati ritam“, dok album zatvara Džibonijeva izvedba „Sve još miriše na nju“.

Rahimovski je iznenada preminuo 22. januara u Zagrebu. Sa Parnim valjkom je bio od osnivanja 1975. godine i snimio je brojne albume i pesme koje su se urezale u kolektivnu podsvest bivše Jugoslavije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.